Week 9: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 9: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 9: Sydney

Door: Tom

Blijf op de hoogte en volg Tom

15 Juli 2012 | Australië, Sydney

Weer een week in het prachtige land van Australie voorbij. Echt ik hou zo erg veel van dit land zo mooi en relaxed. Mooi weer elke dag bijna. Kleine 21 graden gemiddeld in de herfst hier.;)

Ja ik loop nog steeds 2 weken achter met me verslagen en daar baal ik wel een beetje van want maak zoveel mee hier dat ik gewoon dingen vergeten soms dus ja dat is nu gebeurt helaas. Ik heb veel meegemaakt de laatste weken dus helaas dit verslag word wat korter dan anders. Ik zou wel morgen overmorgen me verslag van week 10 erop zetten. Anders ben ik dat straks ook weer deels kwijt. Maar ja ze zeggen ook wel foto's zeggen meer dan 1000 woorden. Dus zou even foto's erbij opzetten ook;)

Wat is er deze afgelopen gebeurt ja. Deze week 27,5 uur kunnen werken. Het begon op dinsdag al te lopen 4 uurtjes werken op Market Street 06:45 beginnen. We konden er eigenlijk al vanuit gaan dat we maar 4 uurtjes werkten daar want Market Street loopt niet echt door. De spullen komen te laat of niet aan of er komt te weinig aan. En we hebben maar een tijds bestek van 4 uur om het allemaal te plaatsen in het pand voordat de kamers en gangen er worden geschilderd en schoongemaakt worden. Dus moeten we met 10 man 8 kasten naar kamers brengen er neer zetten uitpakken en in elkaar zetten. Het stelt niks voor maar ja je kan niet gaan klagen want werk is werk hoe weinig het maar is het is je geld.

Woensdagochtend moet je met zun 8en naar Market Street weer toe maar dit keer om 09:45 dus was rare tijd om daar te zijn. Ben je maar 3 uurtjes op Market Street aan de gang kan je weer weg. Ik meteen naar Brent toe gaan en vragen of er niet meer werk was voor ons. Zei hij ja ga maar naar het Depot toe heb nog wel wat werk voor jullie. Dus hup wij met zun allen naar het Depot toe kunnen we daar nog beetje 3,5 uur schoonmaken. Mooi niet zeuren en gewoon doen is toch weer 6,5 uur gewerkt vandaag. Dus al meer uren dan die week ervoor zowat. En werken dat wou ik gewoon doen maakte mij niet uit wat. Want heb eigenlijk niet zoveel zin om 3 maand in Sydney te blijven voor werk als het steeds zo rustig maar gaat. Wil toch wel begin Augustus weer op weg zijn vanuit Noosa naar Cairns toe en lekker met dingen doen die ik wil. Lekker genieten van me schitterende leven hier.

Krijg je woensdagavond telefoontje van Brent over je missende loon omdat ik daar al zolang achter aan loop te gaan. Meld hij me volgende week is hoofd Administratie hier dan gaan we het helemaal nakijken hoe het zit en hoeveel je nou precies mist. Dus dat was goed om te horen maar kan ik wel nog week wachten op $390 en daar baalde ik van. Vraagt hij ook aan me of ik mensen weet die ook wel wat IT kunnen doen. Dus ik zo ja zou even vragen kom ik uit bij Didier, Maurice & Diederik & Onne. Zegt Brent ik heb ik klus voor jullie morgennacht. Om 17:30 beginnen tot 06:00 s'morgens dan even 6 uur slapen en dan weer werken zijn jullie daar bereid toe voor? Wij zo van ja natuurlijk doen we wel. Geld is geld. Dus proberen laat te maken op de avond zodat je lekker lang slaapt zodat je nacht kan door halen;)

Kom je donderdag ochtend 10:00 je bed uit. Wil je uitslapen kan je het niet dat was gewoon shit. Dus rustig aan gedaan die dag voor het werk. Wil je graag dingen doen naar Bondi Beach enzo omdat het mooi weer was enzo. Maar doe je het niet omdat je nacht moet door halen. Eenmaal om 17:00 zijn we naar George Street 341 toe gegaan met zun 5en. Sta je daar te wachten tot je aan de slag kan is het een klus van 4,75 uur maar. Ben je daarvoor de hele dag rustig aan het doen. Bleek dat we niet de nacht door mochten halen omdat de beveiliging van het pand hier tegen is. Dus je daar klote door voelen. Eenmaal klaar daar krijg je van Brent een belletje morgen om 12:00 naar Kent Street toe daar werken want daar word alles uitgeladen en daar alles neer gezet wat je hebt uitgeladen.

Kom je vrijdag daar om 11:30 is het een groot pand niet normaal. Maar kleine kantoortjes dus zoeken als een gek naar alles en alles er neer zetten. Bleek dat een andere groep om 16:00 bij George Street was begonnen de meubels en kratten aan het inladen waren in de vrachtwagens dus ja hel ging los breken want we wisten hoeveel er stond. Dus we gingen al uit van 23:00 klaar ongeveer pas. Dit werd 01:30 s'nachts en moest je de volgende dag nog werken weer om 06:45 ook weer. Dit heeft Johnny de supervisor meteen geannuleerd. Want we waren helemaal kapot. Ik had me knie kapot gekregen door het werk. Dit kwam doordat er iets van de dolly afgleed en ik het probeerde op te vangen met me armen en me knie. Verdraai ik me knie daar me toch erg niet normaal. Eenmaal terug in het hostel even biertje gedaan en gaan slapen. Word je s'morgens wakker staat je hele knie op slot nou dit was een helse pijn. Gelukkig hadden we iemand in het hostel zitten die Fysio therapie had gestudeerd. Die had me knie deels los kunnen maken. Maar was niet genoeg. Moest naar chiropractor toe. Bleek dat ik me knie half uit de kom had gekregen en die er direct weer in was geschoten. Maar niet goed genoeg. Dus werd dat daar gedaan maar. $200 lichter erdoor niet goed gewoon. Maar luchtte wel op dat het weer erin was gedrukt. Moest wel maandag terug komen voor me knie ter controle. En kreeg oefeningen mee. Hier heb ik wel veel aan gehad. De rest van de dag moest ik maar met me knie rustig aan doen. Dit heb ik ook maar even gedaan;)

Zondagochtend toch maar even gaan voetballen;) Had wel even zin om conditioneel bezig te zijn. Even 1,5 uur voetballen heerlijk lekker in het zonnetje;) Daarna even lekker boek gelezen in het hostel op de Ipad in de zon;) Kreeg smsje van Brent later dat we woensdag allemaal pas weer konden werken en dat we daar om 15:00 moesten zijn behalve ik. Ik moest me om 14:00 melden voor me loon enzo. Dus wist dat het nu echt geregeld ging worden. Dus had mooi even 2 dagen extra om alles uit te zoeken en me knie lekker rust te geven. S'avonds even 1 biertje gedaan omdat het toch even kon. Nog even film gekeken met iedereen en toe maar lekker gaan slapen;)

Maandagochtend eens even alles op orde gesteld hoeveel weken ik nog moest werken en hoeveel uur voordat ik eindelijk met een kleine $4000 kon vertrekken weer. Ja ik wil gewoon niet meer aan Nederlandse rekening komen en alles doen van me geld dat ik heb verdient;) Als ik 45 uur per week werk en dat 4 weken nog door doe vanaf 1 juli dan had ik alles bij elkaar. Hoe het er nu naar uit ziet heb ik dat met nog 3 weken werken allemaal bij elkaar en dan nog wat meer ook;)

Dit was weer een hoofdstuk uit mijn leven in Sydney en werken. Ja het word wat eentonig omdat ik alleen maar week maar ik beloof jullie dat het in Augustus anders word weer. Dan zitten jullie allemaal op het puntje van je stoel om mijn mooie verhalen te lezen over het mooiste land te wereld. Nu zit ik lekker op me kamer met een bakkie koffie en muziekje op me verslag te maken. Op 15 juli 2012. Zometeen van Kamer 3 naar Kamer 4 verplaatsen na bijna 6 weken. Helaas moet het omdat ik anders $168 per week moet betalen inplaats van $112 dus ja dan verhuis ik wel een deur verder. Nou iedereen lees ze weer en tot het volgende verslag drink er 1 op mij in het regen in Nederland ik drink er hier 1 op mijn waanzinnige leven hier in Australie op dit moment 23 graden en heerlijke zon erbij;)

• 15 Juli 2012 - 08:12

De Oudjes:

Hoi,Tom het gaat je daar goed af,hier had je heel lang van gedroomd en deze droom komt nu uit.geniet van het leven daar ,wees zuinig op je lichaam.Maak nog een paar mooie foto's voor ons kunnen wij ook een beetje genieten.

Safe trip

• 16 Juli 2012 - 20:54

Gerben En Linda :

Wat een super verhaal weer. Geniet er lekker van, want je droom komt nu echt uit. Wij zitten hier in het regenachtig Nederland. Werkse nog even en dan succes met het verder reizen. We wachten weer op het volgende verslag.

Liefs ons

• 17 Juli 2012 - 13:18

Raymond&Jacqueline:

Heeee Tom!

Wat een leuk verhaal om te lezen.. heerlijk dat je daar mooi weer hebt.. hier inderdaad regen.. al is het vandaag gelukkig droog.

Voorzichtig met je knie & Geniet!

Groetjes Raymond&Jacqueline

• 18 Juli 2012 - 17:11

Elvira :

Hoi Tom,

Wat een werklust zorg je wel dat ze je uitbetalen. Wij kijken heel vaak naar Bondi Beach gek dat jij daar nu gewoon bent. Afgelopen week was hier Fraisier Island nog op tv met Yorin Travel en omgeving.
    Werk ze nog even en volgende maand genieten.

groetjes ook van ome Herman en tante Annie

• 19 Juli 2012 - 17:51

Lisette En De Andere:

he die tom wat een werk allemaal kun je ook nog een beetje van de omgeving genieten. Laat ze wel betalen je werkt er keihard voor. Nou gaan wij op vakantie echt vakantie naar de zon want hier is het ... weer.Na de vakantie lezen we weer verder.Vele gr van de BULDERS uit zaandijk

• 21 Juli 2012 - 12:02

Gerrit Groen:

groet gerrit ik hoor dat je het naar
    je zin hebt daar doe voorzichtig groet

• 22 Juli 2012 - 17:48

Ester, Peter,Kirsten:

Hey Tom,

ik hoorde al dat je mijn reacties miste!! De afgelopen weken erg druk gehad met extra werken enzo, maar tussendoor wel jou verhalen aan het lezen hoor!! Vind het super om te lezen dat het zo goed gaat daar en dat je helemaal relax bent! Hier bgint de zomer eindelijk te komen...deze week is het ongeveer 27 graden hihih!!!
    Nu is de zomervakantie aangebroken en ik zal ckers was vaker bij je komen kijken lezen!!
    Geniet en werkse

Xxxx ons