Week 23: Sydney & Noosa - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 23: Sydney & Noosa - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 23: Sydney & Noosa

Blijf op de hoogte en volg Tom

17 Oktober 2012 | Australië, Noosa Heads

Zoals beloofd me nieuwe verslag meteen erachteraan. Sydney QT Project afgelopen en me night manager shifts ook. Dus nog maar 2 dagen echt in Sydney en dan is het over en uit in Sydney en ga ik weer avondturen beleven. Natuurlijk heb ik in Sydney ook veel dingen beleefd maar is het ook tijd om verder te reizen. Met een goed gevulde bankrekening ga ik hier weg en wil ik in Cairns weer gaan werken om nog meer te verdienen. Ik ga liever met veel geld terug naar Nederland toe straks dan bijna platzak. En werken houd me ook lekker bezig. Ik kan niet op me luie reet zitten een tijd en niks doen:P

Maandag me 1 na laatste dag in Sydney. Robin en Kiessan hadden het idee om te gaan golfen bij Bondi Beach en dat leek me wel heel leuk om te doen. Maar ja ik kan voor geen meter golfen kan alleen midget golfen:p. Maar ja toch maar doen;) Zo slecht was ik nog niet. Afslaan ging me makkelijk af alleen putten was me handicap. Maar al me al ging het me goed af. Ik finishde wel als laatste maar dat maakte niet uit. Had maar 3 slagen meer dan de andere 2. Het was een zeer mooie locatie om te golfen. We golfde op een heuvel en hadden uitzicht op Bondi Beach dat was wel mooi om te zien. Heb ook foto’s ervan en filmpjes. De filmpjes zien jullie in Nederland straks wel de foto’s kan ik jullie wel laten zien al;).

Dinsdag met Robin en Kiessan naar Atlantis toe me werkkleding inleveren. Hun helpen met contracten te tekenen. En me getuigschrift doen. Alleen hadden ze me getuigschrift niet klaar liggen dus kan ik daar nog op gaan wachten en dat gaat ongeveer 2 weken duren vanwege dat ze hele reorganisatie aan het doen zijn. Dus kan ik rond 20 á 21 oktober even bellen of mailen ervoor om me getuigschrift op te laten opsturen;). Want als je er niet achteraan gaat krijg je het niet van ze. Want zoals het in Nederland gaat gaat het hier ook daarmee. Hun maken het voor jouw en jij moet erachter aan gaan. Doe je dat niet krijg je hem ook niet;). S’middags me backpack inpakken. Wat een klus was dat na 4 maand weer alles in een tas doen gaat niet makkelijk. Maar ja het is me gelukt. Maar vraag me niet hoe:p. S’avonds was het einde van me 4 maand in G’Day hostel en in Sydney na 4 maand dus afscheid nemen van mensen en dat bleek toch wel moeilijk te zijn. Want je leeft toch 4 maand met elkaar en ziet elkaar dag in en uit. Voor Marie en Kristina was het toch wel moeilijk. Eerst gaat Cayley weg en dan ga ik weg. Maar ja het hoort erbij. Me laatste biertje me laatste nacht na 4 maand G’Day hostel. Roy vetrok s’avonds al weg na het vliegveld toe richting Cairns. Dus van Roy ook afscheid genomen. Het was wel jammer maar ja Roy en ik meeten weer in Townville. Dus dat was tijdelijk afscheid;). Het rare was ik kon gewoon niet slapen. Lag/zat tot 2 uur nog films te kijken. Het was gewoon raar voor me om weg te gaan. Maar toch het ik de slaap kunnen bevatten.

Woensdag 07:30 me bed uit me spullen bij elkaar gepakt en uitchecken. Mensen moesten werken. Ik moest me geld en me voucher ophalen bij de receptie en moest me shuttle halen. Eenmaal komt de shuttle eraan komen er allemaal mensen aangelopen met wie je zolang hebt samen gewoond. Allemaal komen ze afscheid van je nemen. En dat had ik nou niet verwacht allemaal. Was wel even moeilijk om dat te zien maar ja het gebeurt wel. Je bent aan het backpacken dus moet je ook afscheid nemen van mensen. Om 08:20 had ik de shuttle en om 10:45 ging me vlucht na Brisbane toe. Rond 09:15 kwam ik op het vliegveld aan. Heb ik even me brunch gedaan en toen maar inchecken en door de douane heen. Douane stelt hier niks voor in en uit lopen kan je steeds geen probleem. Eenmaal toen ik in de lucht zat had keek ik uit over Sydney en was het raar weer om weg te gaan. Maar keek uit na me nieuwe avondtuur. Dolphin Beach House Noosa here i come. Om 12:30 lande ik in Brisbane me Shuttle zou om 13:00 vetrekken naar Noosa toe. Om 15:30 kwam ik bij Dolphin Beach House aan. Dit voelde als thuis komen. Hier eindigde me reis toen ik na Sydney weer toe ging en nu gaat me reis hier weer verder van. In gecheckt in me oude kamer. En lekker relaxen en niks doen biertje doen me even helemaal ontspannen;).

Donderdagochtend om 06:00 me bed uit gegaan en gaan hardlopen;). Zonsopgang kijken en even uurtje rennen. Conditioneel ben ik beter dan ik was. Jaja ik ben bijna helemaal gestopt me roken. Nog even laatste loodjes en helemaal gestopt. En ik ga ervoor om te stoppen;) Eenmaal terug in het hostel even vlug douchen en dan ontbijten. Voordat ik er erg in had had ik om 10:30 al een biertje open en zat ik lekker een biertje te drinken het is toch raar. Maar ja me vakantie begon nu eindelijk;). Dus vond wel dat het kon. Even deze dag niks gedaan voor de rest.

Vrijdagochtend ben ik weer gaan hardlopen en ben ik ook even na het National Park toe gelopen. Neem ik me camera mee (klein uurtje lopen erheen.) Wil ik een foto maken blijkt dat ik me batterij er niet in had gedaan dat die op de oplader lag nog op me bed. Dus kut geen foto’s kunnen maken. Maar ja het is nou eenmaal zo kon er niks aan veranderen. Dus heb ik gewoon gelopen en veel dingen onthouden;). Later in de middag heb ik even een extra nacht bij geboekt in het hostel en heb ik ook even me Fraser Island geboekt en me hostel daar. Dat was ook weer achter de rug moest alleen nog even terug bellen voor me Greyhound hoe laat die aankomt zodat ze wisten hoe laat ik in zou checken. Dus hup online Greyhound boeken. Blijkt dat hij verlopen was. Ik wist 100% zeker dat ik hem verlengd had al. Dus meteen me rekening nakijken en ja hoor had hem verlengd. Dus ik bellen naar Greyhound toe. Duurd het 20 minuten voordat het allemaal geregeld is. Dus nu heb ik nog 3 maand Greyhound te gaan en dat terwijl ik in November in Cairns wil zijn voor werk;). Maar dat maakt niet uit 3 maand Greyhound is mooi meegenomen;). Eenmaal dat allemaal geregeld en ook gebeld naar de organisatie had ik weer een last van me schouders af;). S’avonds even lekker film gekeken en biertje gedaan. Dit is het leven gewoon;).

Zaterdag heb ik even me kaarten geschreven voor Nederland. Daar was ik toch wel gauw zo’n 2,5 uur mee bezig. Even stoppen biertje pakken verder schrijven en weer schrijven weer een biertje;). Eenmaal dat allemaal klaar wil ik ze posten kan het niet postkantoor was dicht en ik had geen postzegels dus kan ik dat weer later doen:p. Jaja de kaarten komen eraan dat beloof ik;). S’avonds ben ik na het strand toe gegaan om zonsondergang te zien. Dat is zo mooi om te zien alleen foto’s kan je er niet van maken want dan krijg je gewoon een grote lichtflits:p. Dus helaas ik ga het nog wel ergens anders proberen maar kan niks beloven. Gewoon 4 uur lang op het strand gelegen met andere mensen sterren kijken en zonsondergang;). En natuurlijk bier erbij;).

Zondag ging het een stuk beter met hardlopen had wel beetje spierpijn nog maar dat mocht de pret niet drukken. Maar heb niet helemaal voluit kunnen hardlopen daar was het nog wat te pijnlijk voor. Maar toch had ik er een goed gevoel aan over gehouden. S’middags ben ik even languit om de bank gaan zitten daar en heb ik even me lichaam goed rust gegeven. Ik moest toch even bijkomen. Want te fanatiek als ik ben was ik het hier ook mee. Dus even rust houden en bijkomen. Met me enkels en rug gaat het ook gewoon goed. Hoef geen enkelband om voor me enkels dus merk ook dat die weer sterker zijn geworden . Dus dat gaat de goeie kant op. Maar ga het niet forceren nog. Opbouwen eerst goed en dan gaan we ook weer proberen volop te voetballen als dat wil zonder enkelband. En dat straks in Nederland zou ik weer eens later zien dat ik nog steeds de beste aanvaller van Steenwijk ben;).

Nou dit was weer een verslag van mij. Volgende verslag daar kijken jullie vast naar uit. Want daarin komt mijn reis na Fraser Island te staan;). 20 Oktober ga ik na Whitsunday’s toe dus houd het in de gaten allemaal;). Morgen 17 oktober vetrek ik om 21:10 s’avonds richting Airlie Beach toe. Een 10 uur busrit voor de boeg. Kijk er wel een beetje tegenop maar ja hoort erbij. Nou mensen rustig aan en ik ga lekker in de zon genieten cheers;).

• 17 Oktober 2012 - 07:35

De Oudjes:

Hoi Tom, genoten van je motor rit in Agnes water. Over een paar dagen lekker genieten op een boot een paar dagen, je hebt het er goed voor staan. Maak mooie foto's kun je straks in Nederland lekker nagenieten.

Safe trip

• 17 Oktober 2012 - 10:54

Gerben En Linda :

Hè broertje,

Geniet er lekker van.
    Het is heel leuk om je verslagen te lezen, je hebt gewoon zelf zien om die kant op te gaan.
    Tot het volgende verslag.

Liefs Gerben en Linda

• 17 Oktober 2012 - 11:43

Andre En Marianne:

Hoi Tom

Leuke verslagen weer deze keer. Je bent heel enthousiast overal over. Geniet de komende tijd weer van alles wat je gaat doen. Leuke foto s ook (dus geen batterij vergeten devolgende keer)

Groetjes van ons.

• 17 Oktober 2012 - 12:13

Carolien:

hoi tom,
    ziet er leuk uit daar, en mooi weer, je treft het wel.
    veel plezier volgende week op het eiland, en succes met de busrit. komt vast wel goed.
    groeten carolien

• 17 Oktober 2012 - 21:58

Anki En Marcel:

Hi Tom,

Weer genoten van je verhaal en foto's. We kijken weer uit naar het volgende verslag.
    (10.30 aan het bier is zeker niet te vroeg, maar eigenlijk al aan de late kant)
    Groeten van ons