Week 41: Melbourne
Blijf op de hoogte en volg Tom
17 Februari 2013 | Australië, Alice Springs
Dinsdag was een relax dag niks doen. Rustig film kijken en wat dingen bekijken over de trips die ik ga doen straks. En natuurlijk met een verslag bezig gaan en met mensen praten. Had een paar mensen leren kennen die de trip hadden gedaan van de Great Ocean Road en die zeiden dat het een super trip was. Dus ja dat is positief om te horen. Eenmaal in de avond was het weer tijd voor eten en natuurlijk een drankje en een dansje. Uiteraard in de bar van het hostel en in de pub aan het eind van de straat. Paar potjes pool gedaan met wat mensen. En Melbourne bij nacht gezien. Om 03:30 is Melbourne uitgestorven niemand is meer op straat. En daar loop je dan opzoek naar nog een club of pub die open is. Helaas niet dus was het tijd om terug te gaan naar het hostel. Maar eerst nog even langs de MC Donalds want van drinken krijg je honger. Eenmaal terug in het hostel was het alweer 04:30.
Woensdag kwam ik oude bekenden van Sydney tegen. Ik kende ze niet meer maar hun mij wel. En was toch wel raar. Ze wisten wie ik was vanwege mijn Night Manager werk in het Hostel. En dat iedereen zoveel respect en waardering voor me had. Dat was zeer leuk om te horen. Want daar doe ik het ook voor. Aantal gratis drankjes van hun in de Bar gekregen uit respect. Lekker meegenomen weer. Met hun ook nog even wezen stappen in Melbourne paar potjes pool gedaan en uiteraard belandde we bij de MC Donalds midden in de nacht. Van drinken krijg ik honger en dan is de MC Donalds op de hoek toch een mooie plek om even heen te gaan.
Donderdag was het tijd om even me verslag af te maken en deze ook online te zetten. Alleen internet was niet echt snel dus zat ik daarmee. Dus ben je 2,5 uur bezig met verslag online te zetten en foto’s erbij te plaatsen. Moet ik heel eerlijk zeggen had die dag toch best wel een hangover. Maar vond ik ook niet gek als je al 4 dagen elke avond aan het drinken bent en dan ook nog eens in een relax mode komt. Maar dat weerhield me niet van nog door te feesten. Even een goed diner doen en dan gaan we weer drinken. Even met 2 Franse mensen wat gedronken in de Bar en paar potjes pool gedaan. Super gezellig was het maar we wouden niet stoppen om 00:00 dus nog even na de locale pub. Eenmaal daar nog even 2,5 uur gezeten terug naar het hostel toe. Eenmaal in het hostel aan de praat geraakt geraakt met een Franse meid. Bleek dat ze me kende van G’Day hostel in Sydney ook van me Night Manager werk. Langzamerhand werd ik er wel gek van dat mensen mij kende nog en ik hun niet. Maar ja hoort erbij denk ik maar. Even met haar nog drankje gedaan in de lounge. Had zelf geen drank meer maar zei had nog wijn dus dat maar even gedronken. Eenmaal om 05:00 was het tijd om me bedje op te zoeken. Weer een laat avondje maar wel een super avondje weer.
Vrijdag was het voor mij de laatste dingen doen laatste avondje stappen want zondagochtend werd ik om 05:30 al opgehaald voor me Great Ocean Road Tour. Dus zaterdag werd geen stap avond. Eenmaal toen ik alles had uitgezocht en me was allemaal bij elkaar had was het tijd voor me avondeten alweer. Even na de Subway eten halen en 7Eleven koffie halen. Toen ik terug in het hostel was even in de bar drankje doen uiteraard. Hadden een paar mensen me opgegeven voor een datingshow die daar plaats vond. Dus sta je daar met je bek vol tanden wat is dit. Maar geen watje zijn en meedoen. Bleek het om een heel simpel gedoe tegaan. Je moet wat vragen beantwoorden en dan linken ze je aan andere mensen. Bleek dat ik 5 geschikte kandidaten had. Leuk meegenomen uiteraard. Maar bleken allemaal niks te zijn voor mij helaas. Maar hield er wel 8 gratis drankjes aan over dus dat was wel mooi meegenomen weer. Eenmaal toen de avond verder ging was het tijd om na de locale pub weer te gaan. Ik kwam er elke avond en ja dan krijg je ook nog een gratis drankje. En dat is altijd lekker weer. Nog even me Xander ook gebeld want was alweer veelste lang geleden dat ik hem had gesproken. Dus was wel weer fijn om even te horen hoe het met hem gaat en hoe het in Steenwijk is. Maar na ongeveer 2,5 uur verder feesten en drinken was het tijd voor me bedje weer. Dit keer iets vroeger dan anders 03:45 was het dat ik in me bed lag.
Zaterdag was het tijd om me laatste dingen te doen. Dus me was doen en nog sightseeing doen in Melbourne. Eerst maar eens sightseeing doen. Dus hup in de gratis tram van Melbourne reizen. Uitgestapt bij het Ethaid Stadium indrukwekkend om dit te zien. Ligt aan de haven van Melbourne en heeft een super uitzicht. Daar even wat gedronken en gegeten en toen weer in de tram verder. Zeer leuke tram reis. Local guides staan in de tram die allemaal dingen vertellen over Melbourne en de geschiedenis ervan. Eenmaal na nog 30 minuten in de tram ben ik uitgestapt in het Centrum. Want moest nog even naar de Common Wealth Bank toe. In de hele tijd in Australie heb ik nog geen 1 keer wat vergeten of kwijt geraakt en heb ik met me domme kop me Tax File Number na Nederland gestuurd. En die had ik nou net nodig voor me Tax Return. Dus ja na de bank. Konden ze me hem daar niet geven. Dus ja hoe ga ik eraan komen. Na een paar telefoontjes na wat mensen toe kwam ik aan het telefoonnummer van een kantoor waar de Aussies hun Tax File Number krijgen en opkunnen vragen wanneer ze hem kwijt zijn. Dus ik hup erheen bellen en binnen 10 minuten had ik me Tax File Number. Gelukkig wel want anders kan ik me duizenden dollars aan Tax niet terug vragen. Alleen ga ik me Superannuation (pensioen) niet terug vragen in Australie. Dit doe ik in Nederland want dan kan ik 100% krijgen en in Australie maar 75% en dat is ook weer een kleine $2000,00. Dus lekker meegenomen straks allemaal in Nederland. Eenmaal terug in het Hostel me Tax even geregeld nog en toen me was maar doen. En uiteraard even drankje doen in de Bar. Moest me wel inhouden in de Bar niet los te gaan met drinken want volgende ochtend was vroeg. Dus om 22:00 bar uit gegaan nog even na de Locale Pub toe en daar nog even een XXXX Gold gedaan en toen was het ook weer 23:00 tijd om na bed te gaan. Maar dan is het lastig om te gaan slapen omdat je in een ander ritme bent. Maar heb het gered om toch even 4 uurtjes te slapen.
Zondagochtend om 04:45 ging me wekker en was het tijd om me Great Ocean Road Tour te doen. Eenmaal beneden even me ontbijt gehaald bij Subway (Die gaan open om 04:00). Dus had ik even geluk. Om 05:30 werd ik opgehaald door Steven onze tour guide. Een super gezellige gozer en een verhalen dat die kan vertellen super. Eenmaal na 2 uurtjes rijden iedereen opgehaald. Zijn we na de Surfers stad van Australie gegaan (Naam houden jullie van me tegoed). Hier kwam ik erachter dat we met 19 mensen op tour waren waarvan 16 vrouwen. Was ik even blij. Trok voornamelijk op met 3 Zweedse meiden en een Duitse gozer wat een gekken zijn die. Feesten als Nederlanders en drinken als Engelsen. De avond stop was bij 1 van de 7 wereld wonderen. Maar eerst stopte we nog bij Mount Defiance Lookout een uitkijk over een super gebied waar je de Great Ocean Road helemaal kan zien en waar je een uitzicht hebt waar je U tegen zegt. Eenmaal daar Lunch gehad te hebben en foto’s hebben gemaakt was het tijd om verder te gaan. Volgende stop werd het hostel voor de avond. Even spullen neer droppen biertje pakken en warme kleding aan doen en dan naar de Island Archway dit is het eind punt van de 12 Apostellen. Dit was zeer mooi om te zien maar was niet 1 van de 7 wereld wonderen. Dus dat was wat minder maar om te zien en te horen hoe het tot stand is gekomen mogen ze het van mij bij de wereldwonderen toevoegen. Eenmaal daar biertje te hebben gedaan en foto’s gemaakt te hebben was het tijd voor de 12 Apostellen. Dat was ongeveer 15 minuten rijden van waar we waren. Eenmaal daar op de parkeerplaats aangekomen was het tijd om te genieten. Dus hun Bier Eski mee (90 blikjes bier voor 5 personen) de rest dronk wijn of cider. Dus dat was weer heerlijk. En dan kom je bij de 12 Apostellen aan en dan sta je daar met je bek vol tanden. Zo mooi niet normaal je kan het niet omschrijven. En dan sta je daar met je biertje en dan komen er ook nog eens Pizza’s aan. Kan het nog beter of niet? Ja dat kan het want dan krijg je zonsondergang. Dit was spectaculair om te zien. Het gaf een speciale kleur aan de 12 apostellen dit was super om te zien. We hebben daar intotaal 2,5 uur gezeten maar het leek maar 30 minuten zo mooi dat het is. Eenmaal terug in het hostel hebben we nog met een groepje film gekeken. En toen was het ook weer 00:00 en tijd om na bed tegaan want 06:00 ging de wekker weer voor de zonsopkomst te zien bij Island Archway het strand.
Dit was mijn verslag van Melbourne ja het lijk meer op een feest verslag waar meer bier in voorkomt dan avondturen. Maar dit was voor mij heel erg genieten weer. Na een lange tijd werk. En nu weet ik ook dat ik verder ga reizen en ga genieten dus doe ik dat ook ten volle. Ik zit nu in het vliegtuig van Alice Springs na Sydney toe. De plek waar alles begon waar ik 4 maand met veel plezier heb gewerkt. En waar ik 4 maand in het hostel heb gewerkt als Night Manager en waar ik zoveel gekke en leuke dingen heb meegemaakt. Dit gaat zo weer voelen als een thuiskomst. Krijg de laatste dagen allemaal smsjes van mensen dat ze er naar uit kijken dat ik er straks weer ben en dat het weer feesten worden en lol trappen word. Ik heb hier heel veel zin in. Maar nu eerst nog even 1,5 uur in het vliegtuig voordat ik in Sydney ben. Geniet weer van het verslag en we keep in contact. Foto’s volgen snel.
Cheers Mate’s
17 Februari 2013 - 09:15
De Oudjes:
Tom, wij hebben de foto's gezien van de 12 apostelen, ze zijn geweldig, heel mooi en indrukwekkend.
De foto's van Ayers rock zijn ook heel mooi, wat een rood zand.
Wij hopen dat je veel plezier zult hebben in Sydney en op naar je volgende avontuur Nw Zealand, gaan je nog bungee jumpen?
Wij wensen je nog heel veel plezier deze week in Sydney.
Safe trip -
17 Februari 2013 - 13:00
Carolien:
He tom,
goede reis verder en geniet nog maar van het mooie weer en vakantie, voor je het weet ben je weer i het koude nederland. groeten carolien en nico -
17 Februari 2013 - 13:32
Gerben En Linda :
Hè broertje,
Geniet er lekker van.
Veel plezier met de rest wat je gaat doen.
Liefs Gerben en linda -
17 Februari 2013 - 23:22
Roel:
Hallo Tom
Al weer een mooi verhaal en je vermaakt je goed hè.
Het gaat je goed en geniet er vooral van.
En we horen het wel wanneer je een leuke vriendin daar hebt eindelijk.
Gr Roel -
17 Februari 2013 - 23:58
Anki En Marcel:
Tom,
Weer een mooi verhaal en foto's.
Geniet ervan voor dat je het weer weet ben je weer terug.
Groet de Wapstra's -
22 Februari 2013 - 23:25
Fam.van Dijk Zaandam:
Hoi Tom,
Te gek zoals jij die verhalen weet te vertellen op papier.
Geniet van je welverdiende vakantie en wat heb jij straks een te gek jaar om op terug te kijken in Aussie.
Groetjes van Dick, Monica, Sabrina en Dicky van Dijk