De reis van Nederland naar Sydney, - Reisverslag uit Woolloomooloo, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu De reis van Nederland naar Sydney, - Reisverslag uit Woolloomooloo, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

De reis van Nederland naar Sydney,

Door: TJongerling

Blijf op de hoogte en volg Tom

04 Mei 2012 | Australië, Woolloomooloo

Pff dinsdagochtend om 7 uur word je wakker gemaakt. En ik stond er nog niet eens bij stil. Me reis ging beginnen. Zenuwachtig niet maar wel gezonde spanning. Het drong nog niet echt tot me door dat het echt zover was. Opweg naar schiphol toe denk je er toch wel aan. Op schiphol zelf word de spanning groter met de minuut. Omstreeks 11 uur kleine toelichting gehad van Mark (Australian Backpackers.) Inchecken met zun allen en dan heb je nog ongeveer 45 minuten om afscheid te nemen en dan ga je de douane door.

Op het moment dat ik de douane door ging kreeg ik pas echt het gevoel me reis gaat beginnen. Nog vlug even 2 telefoontjes gedaan en even gepraat met me Oom en zijn vriendin. En nog me laatste sigaretje in Nederland gedaan. Om 13:25 boarden in het vliegtuig met de Backpackers allemaal bij elkaar. Vliegtuig zat gelukkig niet vol. Dat was wel relaxed door de massale ruimte die je overhebt dan naast je voor je of achter je. Zodoende heb je 11 uur lang een rustige vlucht waarin ik veel heb gepraat met de andere Backpackers en ideen en verhalen heb uitgewisseld zeer leuke groep hebben we. Klikte allemaal meteen.

Om 06:05 kwamen we aan in Bangkok half gesloopt al na 11 uur vliegen. Even vlug wat gedronken op het vliegveld in Bangkok 5 drankjes daar kost je gewoon 16 euro is gewoon niet normaal hoe duur. Om 08:25 vlogen we in 3 uur tijd door naar Taipei Taiwan. Dit vliegtuig was tot de nok toe gevuld met chinezen en met backpackers. Heel gezellig maar wat zijn die chinezen een mafkezen te lopen schreeuwen naar elkaar toe in het vliegtuig. Gelukkig duurde de vlucht maar 3 uurtjes. Aangekomen in Taipei zijn we door China Airlines naar een luxe hotel gebracht in het centrum van Taipei hier waren we omstreeks 14:00 hier hebben we ons op kunnen frissen en even slapen. Om 20:00 werden we weer opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Daar hebben we met zun allen even gegeten en gedronken alles bij elkaar koste het voor 5 personen maar 16 euro in totaal (5 gerechten 10 drankjes) spotgoedkoop daar en ook zeer lekker. Om 23:55 vlogen we naar Sydney toe hier hebben 9 uur overgedaan. Ik had een plaats bij het raam maar wel boven de Motor was niet fijn. Maar wederom was het vliegtuig niet vol. Dus heb ik op een bank geslapen een kleine 5 uurtjes waar 4 mensen kunnen zitten. Dit was wel zeer relaxed. Dekentje erbij en kussentje erbij heerlijk slapen. Luxe vliegtuig TV schermpje met films en spelletjes enzo. Zeer relaxed om te hebben maar je gebruikt het eigenlijk niet. Want je slaapt toch liever. Het eten in het vliegtuig was niet te eten. Dus we hebben maar zo'n zak met broodjes van Cabincrew gekregen i.v.m. dat wij dat eten niet gewend waren dit was zeer goed geregeld. Bier en frisdranken in het vliegtuig steeds was super geregeld + Koffie en thee was er ook jammer genoeg wel oplos koffie. Maar ja koffie is koffie.

Dan kom je aangevlogen op Sydney (hiervan heb ik een filmpje gemaakt van 10 minuten ongeveer en plaats in op youtube op dit moment). Link hiervan zal ik straks ook erop zetten nog.

Je ziet Sydney dan echt in zijn grote en mooie sfeer echt super om te zien. Dan kom je uit het vliegtuig en moet je naar immigration desk toe hier werd ik meteen ontvangen door douane beamte Josh met van "Hi mate how you doing?" Dit gaf meteen het Australie gevoel heerlijk. Geen enkele problemen gehad daar met spullen enzo. Nog even gepraat met Douane personeel daar en echt zoals je ze op TV ziet zo zijn ze echt niet. Ze zijn heel relaxed en heel rustig. We stonden te wachten bij de Bagage Claim en er kwam een Douane Beamte langs met cola blikjes omdat we zolang stonden te wachten al. Dit was gewoon echt super. Zoiets zou in Nederland nooit gebeuren.

Dan kom je de arrival hal binnen Australian Backpackers crew stond daar al gewoon te wachten op ons (de andere groep was net 10 minuten voor ons binnen gekomen al.) Dan stap je naar buiten toe en krijg je gewoon een knal in je gezicht zo warm het daar is al om 11:30 al lekker 27 graden.

Wou ook sigaretje buiten roken kon in me sigaretten nergens vinden komt er een real aussie naar me toe gelopen en zegt "Hi mate your looking for your sigaretes? Here have one of mine a real aussie smoke to start your trip with" En dan ook echt dat Australie accent erbij heerlijk was dat gewoon. Ongeveer 10 minuten daarna zijn we opgehaald door taxi busje en zijn we naar het Hostel gegaan met een kleine tussenstop met uizicht op het Opera House enzo.

Hierbij sluit ik mijn verhaal af voor nu met paar dagen zou ik even mijn verhaal over 1ste week Sydney posten.

BBQ hebben we al gehad. Vandaag alle bankzaken gedaan alleen mijn bankpas was er nog niet vanwege foutje in de naam hadden ze gemaakt dus krijg ik hem dinsdag. Morgen gaan we naar Blue Mountains toe en de dag daarna rondvaart over Watson Bay. En de dag daarna surfen met zun allen.

Ben ook al bezig met baantje te zoeken. Ben gevraagd om als Hostel Keeper te werken voor een week kost en inwoning (Receptie werk beetje doen 15 uur in de week) En dan ondertussen nog een ander baantje erbij zoeken. Veel mensen hebben me al op dingen gewezen hier wat ik moet doen en waar ik heen moet gaan. Veel mensen verspreiden ook werk enzo allemaal en noemen je naam en geven je telefoonnummer af dit is heel normaal hier. Je word zo gebeld door werknemers voor werk enzo.

Oh ja heb ook Australie's nummer nu niet meer me normale 06.

Mijn nummer is 0449113024.

Nauw mensen doe kalm aan. Ik ga aan de Coene zitten krijg je wel koppijn van na 4 glazen maarja voor 10 dollar voor 4 liter laten we het niet niet staan.;)

• 04 Mei 2012 - 06:12

Bart Goudriaan:

He Blub,

Mooie ervaring dus al! Doe je goed kerel...

Maak er een mooie periode van en vooral veel foto's plaatsen!

Have fun!

Groeten!

• 04 Mei 2012 - 09:18

Linda En Gerben :

Hallo lief broertje

Je hebt al veel indrukken gehad lees ik.
    Geniet er lekker van.

Liefs Gerben en linda

• 04 Mei 2012 - 18:48

Elvira:

Tom heel bijzonder wat je aan het doen bent. Ik hoop niet dat je in het Hostel zit waar mijn dochter vorig jaar zat in Sydney. Veel fun en ben benieuwd al je verhalen te lezen veel plezier en pas op voor overstekende kangeroes.

• 05 Mei 2012 - 10:00

Carolien:

ziet en hoort allemaal erg gezellig tom, veel succes en genieten.
    groeten we volgen je vanuit hier.
    doei carolien en nico

• 07 Mei 2012 - 15:26

Werner En Mandy :

Have fun!!!

• 07 Mei 2012 - 16:33

Lisette:

He die tom geweldig dat het allemaal zo goed is gegaan. En dat je een leuke groep hebt getroffen. Opa heeft het ook gelezen vond het geweldig doe voor zichtig zegt hij en leest bij ons de verslagen. Nou vele groetjes van ons en tot het volgende verslag. De bulders

• 07 Mei 2012 - 20:59

Anki & Marcel:

Hallo Tom, We volgen je, dus gedraag je daar een beetje. Pas goed op jezelf en geniet!!!

Groetjes van de buurtjes