Week 5: Sydney
Door: Tom
Blijf op de hoogte en volg Tom
09 Juni 2012 | Australië, Sydney
En dan moet je je s'morgens vroeg melden om 06:45 bij market street 45 voor induction site en contracten. Dit is ook wel 20 minuten lopen dus 05:30 wekker gezet iedereen stond om 06:00 paraat om te vertrekken de ene was nog verotter dan de ander. Gelukkig voelde ik me redelijk fit. Ben je daar duurt het nog 30 minuten voordat je weett wat er gaat gebeuren. Dus hebben we de operations manager van atlantis leren kennen. Brent is een man met een tick. Hij kan geen zin zeggen zonder dat hij "fuck of fucking" zegt. Is wel komisch om te horen maar na een tijdje word het toch wel irritant. Om 07:30 vetrokken we met Takura (TK) & Johnny naar Lane Cove toe daar is de depot van Atlantis. Daar aangekomen hebben we contracten getekend en uitleg gekregen in hoe hun spullen in elkaar gezet moeten worden. Kooien bouwen en dolly's gebruiken enzo en hoe je laadklep van bussen en vrachtwagens bediend. Dit was gewoon saai maar wel relaxed. Contracten tekenen in australie is een kleine 3 uur werk ze willen echt alles van je weten enzo. Rond half 12 waren we klaar bij de depot en moesten we de volgende dag ons weer melden bij market street ook weer om 06:45 dit werd gewoon zwaar s'morgens vroeg weer:p S'avonds hebben we met zun allen even wezen kaarten gewoon normaal kaart spelletje gespeeld en films weer lopen kijken. Iedereen lag rond 22:30 plat en was verrot. Kreeg van Derek te horen dat Brent nog IT werkers zocht dus ik had zoiets van ik heb ICT diploma's ik meld me ervoor aan kon ik meer verdienen;)
Donderdagochtend 05:30 weer de wekker gezet. Dit keer kwam ik toch wat fitter uit me bed weg dan eerst:p Alleen was het nog wel steeds te vroeg maar ja hoort bij het werk in de bouw. Met zun allen weer naar market street toe gelopen daar aangekomen. Werden we rond 07:00 na induction site binnen geloosd dit zou eigenlijk gister gebeurd moeten zijn alleen werd het gister gecanceld omdat niemand dat toen kon doen. Dus vandaag dat gekregen stelt niks voor worden gewoon verteld wat er gaat gebeuren op de bouw en wat ze bouwen enzo. En wat de veiligheids regels zijn. En daarna word er een foto van je gemaakt voor je induction site card die moet je bij je hebben altijd voor als je daar gaat werken. Daarna ben ik naar Brent toe gelopen voor de IT werd ik gevraagd Door Brent of ik even mee wou lopen. Komen ik bij een groepje zakenmannen te staan blijken dat de grote bazen van Atlantis te zijn. Allemaal vragen moeten beantwoorden wat ik met computers kan. Zeggen ze je bent perfect voor dit werk. Je krijgt veel werk van ons plus meer loon maar moet me eerst dan bewijzen in de IT een paar keer voordat ik meer loon krijg. Dit vind ik niet erg;) We moeten Brent smsen/bellen elke dag tussen 16:00 & 17:00 voor werk als we volgende dag willen werken. Ik smsen s'middags omstreeks 16:15 meteen smsje terug 12:30 pm bij depot please. Dus hup meteen werk volgende dag was 1 van de 5 mensen die werk hadden voor de volgende dag.
Vrijdagochtend dus hup met Derek met de auto naar het depot toe. Daar aan gekomen om 12:00 kregen we werkkleding van Brent en meteen info over het bedrijf wat onze klussen worden. Derek is timmerman van beroep dus die doet dat veel. Ik ga de IT veel in dus veel werk in het vooruitzicht voor ons. Om 12:30 vetrok ik met groepje naar Barclays Bank in George Street. Kom je daar aan op de 42ste verdieping lijkt het wel Fort Knox. Voor elke deur heb je pasje nodig. Je mag geen telefoon op zak houden. Ga je na de wc toe word er eerst gecontroleerd of je geen bank gegevens mee neemt. Strenge beveiliging daar maar dat hoort erbij hoorde ik. De klus bleek te gaan over 65 computers die gerelocate moeten worden. Dit houd in dat je computers allemaal moet gaan aansluiten en met 2 of 3 beeldschermen aansluit. En dan via het netwerk alles laat installeren meteen. Krijg ik de opdracht op de installaties te gaan doen omdat ik de enigste IT was die mee was dus werd meteen voor de leeuwen gegooit. Iedereen alles aansluiten en ik alles installeren. Kreeg gelukkig wel even uitleg van IT specialist van het bedrijf hoe het in zijn werk ging. Viel mee hoe veel werk het was. Was gewoon aansluiten en paar dingen invoeren en de computer deed zun werk wel. Dus zat voornamelijk achter computers dit te doen. Komt Brent ook nog langs om te kijken hoe het gaat staat hij versteld ervan dat ik dit allemaal kan had hij niet verwacht. Dus hij helemaal blij en trots dat hij er een IT erbij had. S'avonds om 20:00 was ik gelukkig klaar was wel verrot na zo'n dag omdat het wel veel is aan je hoofd. Alles in engels plus deels moest ik uitzoeken eerst nog. Maar toch alles afgerond met succes. Brent meteen gevraagd voor werk voor het weekend heeft hij het niet dus weekend vrij. S'avonds even pizza gehaald omdat ik nog niet had gegeten en geen zin had om te koken:p s'avomds nog even biertje gedaan en gaan pitten.
Zaterdagochtend 11:00 me bed uit was wel even toe aan uitslapen dus heb ik even me verslag van vorige week getypt was ik ook 2 uur mee bezig:p Maar met kop koffie en sigaretje erbij ging het lekker snel. Daarna even centrum ingegaan even wezen rond kijken met mensen daar even relaxen enzo. Daarna nog even naar supermarkt "coles" gegaan eten voor aankomende week halen. Pasta voor 4 dagen. Goed eten is het gehakt pot pasta sause en wat kruiden erin en je hebt goed eten. Veel energie zit erin en is weinig vet in. Dit komt goed uit omdat ik toch gezond wil doen en veel wil trainen hier. Omdat ik toch me 6 pack wil krijgen hier 4 pack is er al alleen de laatste 2 blokjes is het zwaarst. S'avonds met zun allen stappen zaterdag is het duur stappen $10 tot $20 entree bij kroegen en clubs. Heb ik geregeld dat we bij de Candy Bar op guest list stonden omdat iedereen daar heen wou hoefde we maar $10 entree te betalen inplaats van $20. Dit was goed geregeld. Eerst candy bar in lekker feesten en daarna O'malleys in moest eigenlijk ook entree betaald worden maar omdat ik daar 4 a 5 keer per week kom voor ontbijtje mochten we allemaal gratis naar binnen. Dit was weer lekker geregeld. Kwamen we rond half 3 terug in het hostel hadden we toch niet genoeg gehad van het stappen zijn we weer terug gegaan met een aantal. Kwamen we om 04:30 maar terug weer toen de kroeg dicht ging. Super avond gehad en $40 lichter. Eenmaal op bed liggend was ik ook in 1 keer vetrokken.
Zondagochtend was ik gewoon om 09:30 klaar wakker en super fit. Alleen het weer zat tegen was gewoon slecht weer. Regen regen en nog eens regen. Kijk je op je kamer even rond liggen er gewoon 3 meiden bij je op de kamer. Hoe dat gebeurt is weet ik niet meer. Maar volgens iedereen zijn die met mij s'avonds mee terug gekomen:s ik wist er niks meer van maar waren gelukkig nederlandse meiden. Dus bij het ontbijt gepraat met ze bleek dat ze hier in het hostel verbleven maar bij mij en Richard op de kamer inslaap waren gevallen doordat we nog wat hadden gedronken op de kamer. Nu weet ik wel dat ik voor mezelf even moet gaan onthouden wat er allemaal gebeurt op een avond was niet dronken of aangeschoten maar gewoon harstikke vrolijk steeds. Maar had wel weer goon gehad dus daar zou het wel weer door zijn gekomen zwart gat in me geheugen. S'middags rond 12:30 kreeg ik smsje van Brent at 10:00 am depot please. Dus hup werk voor maandag. S'avonds nog even wat gedronken hier en gekaart en voor de rest weinig gedaan door het slechte weer.
Maandagochtend om 10:00 op het depot aanwezig. Komt Brent naar me toe zegt hij "Tom i saw you drinking saturday and got a fucking good job for you really something for you fuck" dus ik denk wat gaat dit worden. En dacht ook hoe kan hij weten dat ik zaterdag ben wezen stappen?? Kom ik om 11:00 bij de klus aan blijkt het een drugs en alcohol afkick kliniek te zijn. Zegt iedereen zo dat zijn geintjes die Brent graag maakt want hij zij het ook tegen hun al. Blijkt dat we de hele 3de verdieping leeg moesten halen kon allemaal weg gegooit worden dus mocht kapot. Dus wij zoeken naar een lift is er geen lift. Dus konden we van 3 hoog naar de begane grond alles tillen dit was fucked up. Dit was gewoon zwaar. Dus hup Brent gebeld paar mensen erbij geregeld voor het werk. Want met 3 man ging dit niet werken. Rond 20:00 waren we klaar met werken en we waren verrot dit was gewoon zwaar. Kreeg ik smsje van Brent "sorry mate no work fot tommorow but got a job for you wensday". Meteen weer werk dat was wel fijn. S'avonds op depot met hele groep gegeten omdat we geen avond eten hadden gehad. Hadden ze chinees gehaald best goed te eten. Alleen veelste vet. Daarna in het hostel nog even "fuck the bus" gespeeld gelukkig hoefde ik niet steeds te drinken;).
Nou dit was het verslag van afgelopen week. Veel dingen gedaan weer en veel gezien. Nu eerst even zo tandenpoetsen en richting O'malleys voor met 2de ontbijt. En vanmiddag even hardloop schoenen halen voor voetbal en hardlopen. En vanavond relaxen hier denk ik omdat morgen zwaar gaat worden. I.v.m nederlands elftal dat speelt. En andere wedstrijd die we gaan kijken waarschijnlijk. Nou hoop dat iedereen weer op de hoogte is van mijn leven in Australie.
09 Juni 2012 - 07:39
Anki - Marcel:
Tom de verhalen worden steeds langer, leuk. Het ga je goed en tot de volgende keer.
Groet uit Steenwijk
Ps we gaan voetballen kijken straks, krijg je daar nog iets van me daar? -
09 Juni 2012 - 10:10
De Oudjes:
Hoi Tom, geweldig dat je het zo naar je zin hebt. Veel en afwisselend werk, geld en genieten.Veel plezier vanavond met voetbal en je gewonnen fles Jack Daniels.
Het is geweldig leuk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken.
Geniet en maak er weer een leuke tijd van tot je volgende verslag.
Safe trip -
10 Juni 2012 - 09:38
Carolien:
hoi tom, fijn dat je nu wel werk hebt en houd als ik het zo lees, niet teveel aan de australische feestjes wennen he anders moet je straks helemaal afkicken als je weer hier bent. jammer van het voetbal he, maar was nog maar de eerste wedstrijd dus wie weet. he groeten en we wachten je volgende rapport af.
nico en carolien -
10 Juni 2012 - 21:04
Gerben En Linda:
We mogen wel een middag uit trekken om je verhaal te lezen. Super dat je nu werk heb, we hopen dat je nog lang daar kan werken.
Jammer van het Nederlands elftal hè?
Geniet er lekker van.
We wachten op je volgende verslag.
Liefs Gerben en je zus -
11 Juni 2012 - 20:35
Jacqueline Jonker:
Hoi Tom,
Ik ben de moeder van Frank uit Steenwijk.Je zult wel denken wat moet die nou..maar je moeder heeft me erg nieuwsgierig gemaakt met al haar verhalen over jou en je avontuur in australie. Ik heb me voor genomen om regelmatig jou reisverslagen te lezen. Knap van je dat je dit avontuur bent aangegaan. groetjes jacqueline jonker tot schrijfs. -
16 Juni 2012 - 18:08
Xander:
Leuk je verhalen te lezen Tom en natuurlijk net aan de telefoon gesproken;) Veel plezier nog daar! -
17 Juni 2012 - 10:13
WB:
Hi Tom ,
Je moeder zeikt steeds aan mijn harses, dus even een bericht van je beste oom! Zo te lezen heb je het top, ik lees alleen niks over wippen??? Hebben jullie nog werk voor: die homo's Van Bommel, Heitinga, Willemse en VanPersie??
Werkze!