Week 6: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 6: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 6: Sydney

Door: Tom

Blijf op de hoogte en volg Tom

18 Juni 2012 | Australië, Sydney

Dinsdagochtend wakker om 12:00 lekker uitgeslapen na dag hard werken. Even eitje gebakken s'morgens dacht s'middags even hardloop schoenen te halen regent het gewoon hard. Denk daar ga ik dus echt even niet doen vandaag. Lekker op me luie reet gezeten s'middags even me spullen weer geordend. Me polo's en overhemden gestreken. Jaja ik kan nu strijken (deels) zaten nog kreukels wel in. Maar dat maakte me niet uit;) s'avonds pasta gemaakt. Krijg koken redelijk goed onder de kniee nu wel. Na avondeten met zun allen film gaan kijken New Kids Nitro (voor de 6de keer) deze afgelopen weken maar blijft leuk. Daarna nog even vlug biertje gedaan in O'Malleys en gaan pitten want moest volgende ochtend om 06:30 op Clarence Street zijn voor werk.

Woensdagochtend om 05:30 ging de wekker hup bed uit kleding aan en hup met Marnix en Frank naar Clerence Street toe. Eenmaal aangekomen daar om 06:15 kreeg ik van Johnny te horen (Supervisor) dat ik met de IT aan de slag ging. Beetje back-ups maken en computers loskoppelen en inpakken. Bleek dat het hele kantoor leeg moest en ingeladen moest worden in de trucks. Dit moesten we naar andere pand brengen. Binnen 5,5 uur hadden we alles in de trucks. Dus hup om 12:00 tot 12:30 pauze even wat eten enzo. Komen we om 12:30 terug blijkt het dat je niet aan het werk kan omdat mensen van het kantoor pas om 14:00 terug komen kan je gewoon nog 1,5 uur wachten daar dit was gewoon shit. Sta je daar met 9 man te wachten totdat je aan het werk weer kan. Eindelijk was het 14:00 konden we gaan uitladen. Bleek dat we alleen maar moesten uitladen en klaar waren we. 15:30 klaar met werk. Maar dat 1,5 uur dat je moest wachten kreeg je wel gewoon nog uitbetaald dus dat was wel zeer relaxed. We waren rond 16:00 terug in het hostel. Eten gekookt. Bier gedronken en relaxed gedaan moestme volgende dag met hele groep om 09:00 melden op het depot. Dus lekker optijd na bed want was kapot. Na vroeg opstaan en fysiek weinig doen maar wel verl nadenken.

Donderdagochtend om 09:00 op het depot ons melden. Was 08:45 toen we aan kwamen op het depot dus dacht doe nog even sigaretje met Tim. Iedereen liep al na het office toe. Wie werd er geroepen ja hoor Tom. Brent had me nodig. Computer kreeg kuren kan je dat gaan oplossen maar staan er wel even 20 man over je schouder heen te kijken hoe je dat doet. Maar toch opgelost. In 10 minuten. Kregen we packingtraining. Dit houd in dat je leert hoe kooien en kisten ingepakt worden om zo weinig mogelijk spul hoeft mee te nemen naar een site en dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent om het weg te brengen. Dit was zeer simpel. Daar kregen we forward and backpack training. Dit is voor biebs en archiefen zodat alles op orde blijft en niet uitgezocht hoeft te worden meer. Na 1,5 uur waren we klaar en konden we weg gaan. Maar je krijgt minimaal 4 uur betaald per dag dat je werkt. Dus kreeg nog 2,5 uur betaald zonder er iets voor te hoeven doen. Dit was wel zwaar relaxed. Kijk ik op me rekening ben ik maar 8 uur uitbetaald van vorige week. Dit klopte niet had 18 uur uitbetaald moeten worden. Dus hup Anne-Marie smsen erover ging ze het invoeren en zou ik het geld morgen of zaterdag hebben. Eenmaal terug in het hostel even lunch gemaakt. Boodschappen gedaan. Backups van Ipad en Iphone gemaakt na 6 weken;). Dat duurde me toch lang gewoon 4 uur. Maar ja had toch niks anders te doen want regende steeds:(. S'avonds even relaxed wat kaartspelletjes gedaan en even afgesproken met mensen om morgenavond na Harbour Bridge te gaan om licht show te gaan bekijken. Daarna even Brent gebeld voor werk had niks voor me pas Dinsdag weer. Vanwege dat iedereen lang weekend had omdat queen Elizabeth 60 jaar op de troon zit. Dus s'avonds weer eens een Pub Crawl gedaan. Super gezellig maar wel verrot.

Vrijdagochtend uitgeslapen tot 14:30 dit was gewoon niet gezond meer. Zo laat kom ik anders nooit me bed uit. Maar hier in 1x wel. Maar jah vind je het ook gek alsn e om 06:30 s'morgens terug komt van stappen:p. Hup douchen en aankleden. Naar O'Malleys toe me ontbijt/Lunch halen:p Kreeg het gratis omdat ik er heel vaak al ben. Heb nu ook stempel kaart krijg als ik 5x ben geweest gratis ontbijt/lunch en betaal nu $2,50 per ontbijtje dat is geen geld. Lekker stevig engels ontbijt. Na lunch nog even naar Lounge gegaan even op internet gegaan Ipad updates doen enz.. S'avonds gingen we met groep van 10 man naar Harbour Bridge toe even lichtjes kijken. Dit was zeer mooi en indrukwekkend. Even 20 minutes maar daar geweest. Dus rond 21:00 waren weer terug. Kom ik het hostel in word me naam gescandeerd daar door iedereen. Moesten weer drinken. Dus hup drinken zaten er ook 2 japanners bij die hebben we even helemaal lam gevoerd. Die waren gewoon commited om te drinken met ons. Die hebben we met 6 man s'nachts/s'ochtends (06:00) gewoon op bed moeten tillen zo dronken waren ze. Ik had gewoon rustig gedronken stuk of 5 a 6 biertjes dus voelde me gewoon goed.

Zaterdagmiddag rond 13:00 me bed uit. Moest wel even me 7 uur slaap hebben want vanavond was het zover Nederlands elftal vol vetrouwen zaten we. De hele tijd praatte we erover. Mensen allemaal oranje shirts nog halen en andere kleine dingen. Dus iedereen vol gezonde spanning na 02:00 s'nachts toe leven. S'avonds maar even lasanga gemaakt was goed te eten ook al was het pas de 1ste x dat ik het had gemaakt voor 4 personen. Na het eten onze japanse maten van bed lichten want die moesten met ons weer drinken. Omdat ze mee wouden met ons. Dus hup die hun nest uit gesleurd. Die mensen respecteerden Derek & mij echt heel veel omdat wij beetje de groep altijd in toom houden. 1 van de japanners had een wit tshirt aan en wou dat we daar wat dingen opschreven. Dus hup wij als Nederlanders er wat dingen opschrijven dus ja je kan het al verwachten geen normale dingen stonden erop. Een lul erop getekend. Hollandse Hoeren erop geschreven. Goon is like an orgasm enz.. Stond erop. Op een gegeven moment waren we ze kwijt dus Derek en ik zoeken ja hoor lagen ze op bed. Bamm uit bed gesleurd ze moesten mee. Dus eenmaal de japanners uit bed konden we vetrekken naar Cheers. De bar op George Street waar we voetbal gaan kijken. Kleine 20 minuten lopen en de hele heen reis lopen zingen iedereen keek ons aan en vonden het schitterend. Politie vond het zelfs schitterend. Eenmaal in Cheers aangekomen duurde het nog 20 minuten voordat de wedstrijd begon. Dus hup weer zingen. Ja hoef de wedstrijd niet te vertellen hoe het is gegaan. We waren zo chagerijnig. Dat we met zun allen direct na de wedstrijd zijn terug gegaan. Eenmaal terug in het hostel nog even afzakkertje gedaan en gepraat over de wedstrijd. Daarna me bed maar opgezocht want was moe en me keel deed zeer van al het zingen.

Zondag om 12:00 me bed uit. Meteen douchen en ontbijten dit keer maar even geen O'malleys want was nog best chagerijnig. S'middags rustig aan gedaan even verslag typen van afgelopen dagen en even film gekeken op de Ipad. S'avonds was het ook drinken weer maar heb ik overgeslagen. Heb 1 a 2 biertjes gehad en toen maar gaan slapen had wel even me rust nodig in me lichaam. Want was redelijk naar de klote van de afgelopen dagen drinken. Maar om half 2 werd ik wakker van de mensen hier dus werd het toch weer even drinken. Gelukkig gewoon aan de cola gegaan geen drank. Mensen boden me wel bier en goon aan maar heb gewoon het beleefd afgewezen en lekker cola gedronken. Me lever wou ook wel eens rust. Rond 02:30 me bed weer opgezocht en gaan slapen weer.

Maandagochtend wakker om 09:00 dacht ga even wat dingen doen in het centrum. Want het begon met mooi weer. Werd het zeer slecht weer. Liep richting King Cross dacht even naar de kapper toe even bij laten knippen. Was dat klaar zou ik even na George Street gaan. Maar eenmaal dicht bij het Hostel begon het te stormen niet normaal. Dus maar niet weg gegaan. Zaten we in het hostel met zun allen film te kijken valt de stroom uit overal. Dus hup wij allemaal proberen te zorgen dat alle stroom weer aan gaat ik met Derek boven in de stoppenkast kijken of het eruit was geknald maar nee. Beneden kijken voor beneden gebied. Ook niet. Bleek dat heel Woolloomooloo zonder stroom zat dit was gewoon erg. 2 uur lang zonder stroom hier gezeten. Rond 20:00 s'avonds kwam de stroom er weer op. Dus hup allemaal weer film kijken. Eenmaal film afgekeken hebben we wat gedronken weer. Ik heb het nu echt afgeleerd goon te drinken. Had geen bier meer dus even goon drinken maar had 3 glazen gedronken en was helemaal gek in me kop. Ik weet geen eens hoe ik in me bed ben gekomen. Echt ik kan niet tegen die rommel. Dacht 2 a 3 glazen in 2 uur tijd kan geen kwaad dus wel. Dus sinds die avond geen goon meer drinken. Iedereen zij ook je was niet dronken of aangeschoten je was gewoon heel vergeetachtig en je was heel vrolijk. Dus dat viel nog mee. Moest dinsdagochtend om 07:30 werken bij Atlantis dit heb ik gewoon gered wel. Want volgens de groep lag ik om 12 uur knockout op bed en had ik de wekker gewoon gezet. Was ook op tijd op het werk.

Dit was mijn verslag van Week 6: Sydney. Loop weekje achter dus ga vandaag of morgen ook week 7 erop zetten dus houd het in de gaten want me boek schrijven op waarbenjij.nu gaan verder.;) Dit verslag heb ik nu geschreven op 18-06 dus ja loop achter. Vandaag vrij van werk en morgen weer knallen als het mee zit. Nu even koffie drinken en sigaretje roken en dan maar kijken wat de dag me brengt. Iedereen veel lees plezier.

• 18 Juni 2012 - 05:36

De Oudjes:

Hoi Tom, weer een geweldig verslag met veel lol, drank en werk.wij weten dat je het naar je zin hebt en heel veel plezier beleefd.je moet ook de groeten van opa hebben daar waren we gisteren,hij leest het verslag bij Stan.uitkijken en werkse.

Safe trip

• 18 Juni 2012 - 06:27

Carolien:

hoi tom, het weer is hier ook niet bijzonder dus daar mis je niks aan en voetbal hoef je nu ook niet meer te kijken dus dat scheelt weer tijd he. kun je andere leuke dingen gaan doen.
    he werk ze en tot de volgende keer.
    gr. carolien en nico

• 18 Juni 2012 - 12:42

Andre En Marianne:

He Tom, leuk verhaal weer. wij dachten altijd dat jij niet zo van het bier was ( ja ja ) zal je moeder leuk vinden dat je kunt strijken en koken.
    Geniet van alles wat je daar beleeft en blijf schrijven. Wel balen wat het EK. wat een stelletje sukkels.

Groeten van ons.

• 18 Juni 2012 - 19:59

Gerben En Linda:

He broertje,

Wat een super verhaal. Geniet er lekker van. Ik ben blij dat je zoveel kan werken, kan je mooi sparen, zodat je over een paar weken weer verder kan trekken. Veel plezier en geniet er van.

We wachten op je volgende verhaal.

Liefs Gerben en je zus

• 21 Juni 2012 - 19:18

Liesbeth Maase:

He Tom, wat leuk om je verhalen te lezen. Mooi dat het werken je daar ook bevalt en ze zo tevreden over je zijn! Even goed sparen zodat je straks nog meer mooie dingen gaat zien. Veel plezier en goede reis nog

• 25 Juni 2012 - 14:16

Pauline:

Hoi Tom,

Leuk verhaal weer!!
    Je beleefd veel zo te lezen.
    Leuk dat je straks weer verder gaat reizen.
    Succes met strijken en eten koken.....
    Geniet ervan,

Groetjes Pauline en co

• 25 Juni 2012 - 15:06

Raymond En Jacquelin:

Heee Tom!

Wat leuk om jou verhalen te lezen!
    Heerlijk aan het werk, super zeg!

& dan kan je ook nog strijken & koken. Nou als je dan terug bent weten we je vinden;) haha

Veel plezier & geniet ervan.

Groetjes Ray & Jacq