Week 12: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 12: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 12: Sydney

Blijf op de hoogte en volg Tom

13 Augustus 2012 | Australië, Sydney

Wat een gewerkt deze week weer. Helaas lezen jullie dat pas in de loop van volgende week wat ik deze week heb gedaan. Enige wat ik jullie alvast kan vertellen is dat er weer 83 uur zijn gewerkt en dat ik waarschijnlijk loonsverhoging krijg van $5 tot $15 extra per uur.

Dinsdag was weer dagje werken voor Tony van Triple AAA dit was weer een klus bij MLC laatste dagje dat ik daar maar hoefde te werken want de klus van Tony was afgelopen daar. Moest vandaag alles rotzooi die ik had gemaakt en alles wat ik had gebruikt daar opruimen en inleveren weer. Korte dag is dat maar uiteraard heb ik dat lekker gerekt tot een uurtje of 15:30 want wil wel goed betaald worden;) Nog met veel mensen daar zitten te praten want daar heb ik toch wel wat contacten op gedaan in het werk daar. En heb ik ook veel geleerd in het werk. Met de foreman nog even zitten te praten of ik eventueel op een andere klus voor ze wil komen werken natuurlijk wil ik dat wel alleen moest Tony het ook wel willen. Dus ja hij met Tony maar overleggen om mij op een andere klus te krijgen.

Woensdag was ik vrij van het werk dacht kan Atlantis wel smsen of ik daar kan werken maar had zoiets van laat dat nog maar even wachten want misschien kan ik donderdag vrijdag en zaterdag nog werken. Dus lekker woensdag even in het zonnetje gezeten me dingen uitgezocht kwa geld zaken trips etc.. Want ja het komt wel elke week dichterbij weer dat ik weg wil eigenlijk hier. Heb het natuurlijk heel erg naar me zin hier iedereen is hartstikke vriendelijk enzo. Maar wil toch wel graag meer zien van die schitterende land;) S'avonds ben ik toch nog even naar O'Malleys weer gegaan voor een biertje kon het toch niet laten. Kreeg wel telefoontje van Tony om morgen te werken bij "Medical Centre in ST Leonards.

Donderdagochtend word ik om 07:30 opgehaald bij Holiday Inn door Richard. Bleek dat er nog iemand mee ging naar die klus toe. Eerst moesten we alle rotzooi wat er gesloopt was in de truck gooien en daarna moest 1 van ons daar blijven. Ik zou daar niet moeten blijven achteraf omdat ik nog niet inductie had gehad op de site. En de andere jongen wel. Maar ja Tony wou dat ik bleef dit heb ik gedaan ook. Alleen kon niks doen zat alleen maar wat daar en ging beetje rond lopen. Want ik kan geen stroom omleggen zonder hulp kan geen bekabeling aanleggen voor de stoppen kasten enzo. Hier had ik wel hulp bij nodig. Maar ja dit maakte Jack (de baas daar) niks uit dat ik het niet kon hij zegt jij krijgt lekker betaald en dit word dan maar door iemand anders gedaan. Om 11:30 was ik klaar daar en werd pas om 12:30 opgehaald door Richard weer dus ben ik terug gelopen naar built site waar ik eerst anders aan het werk was in St. Leonards. Hier eenmaal aangekomen kreeg ik alle Pay-Rolls van Didier/Frank/Jesse/Henk en mijzelf die ik moest afgeven aan iedereen. Dus was om 13:30 terug in het hostel maar wel door betaald worden tot 15:00 pay-day dag hé iedereen vroeg weg maar wel door betaald worden.

Vrijdag was de bedoeling dat ik met Richard wat spullen ging ophalen wat kleine dingen op site's zou afronden. Maar dit ging helaas niet door wat gingen we doen. Helemaal naar de andere kant van Sydney toe om stenen op te halen van nieuwe Site. Op deze site wou de Foreman van MLC mij hebben. Deze site is dicht bij het Hostel dus loop afstand voor me gewoon. Hier word een nieuwe Dior winkel gebouwt. Het gebouw was eerst een oude bank dus echt de kluizen alles zitten er nog in. Dit was wel zeer mooi om te zien hoe dat er nou uitziet enzo bij een bank. Blijkt wel dat er daar naar toe een kleine 20 pallets met stenen en 15 pallets met cement en 16 pallets met zand er heen moeten gaan. En laat ik nou dat hebben gezegd thuis tegen me ouders hoop dat ik dat daar niet meer hoef te doen nou wel dus moet het wel doen weer. Ben met Richard 1,5 uur bezig geweest om 2 pallets met stenen te lossen en dat in het pand te brengen. Die stenen wegen niet echt licht dus dat was ook nog lichamelijk zwaar. Maar had zoiets geld is geld doe het gewoon schijt aan. Helaas wou Tony mij niet op deze klus hebben hij had al andere mensen op de klus. Dus was ook mijn dienstverband met Tony over na 2,5 week. Tony heeft me wel beloofd als hij extra werk heeft dat hij me meteen belt ervoor. S'avonds werd ik door Altantis gebeld voor werk maar wou toch niet graag werken op zaterdag was wel toe aan avond lekker biertje doen met iedereen weer. Want iedereen was het weekend vrij of moest pas laat beginnen. Dus heb ik Brent vriendelijk bedankt voor zaterdag. Heb gezegd Brent vanaf maandag ben ik gewoon 7 dagen per week weer bereikbaar voor werk voor je. Dus vrijdag avond lekker wezen stappen met zun allen weer heerlijk los gaan in Sydney.

Zaterdag zijn we met klein groepje naar Botinical Gardens gegaan daar even voetballen en even chillen. Daarna ben ik nog even JB-HIFI gegaan om een nieuwe laptop te halen helaas is mijn laptop kapot gegaan door de vlucht van Nederland naar Australie dus moest ik een nieuwe halen. Zaterdagavond was ook mijn 1ste avond als Night Manager. Ik ben verantwoordelijk voor dat iedereen zijn afwas doet en dat iedereen zicht rustig houd. Ik heb aardig wat respect in het hostel dus iedereen houd zich netjes tegen mij wel dus iedereen weet ook wel dat als je niet doet wat je moet doen dat ik dan ook geen dingen door de vingers heen zie straks meer. Dus iedereen ruimt alles netjes op. En s'nachts ben je telefonisch gewoon bereikbaar als iemand moet inchecken nog of als er iets anders aan de hand is (Gebeurt zelden). En s'morgens vroeg zet je ontbijt klaar en open je de keuken (2 minuten werk) en dan ga je of terug je bed in of je gaat aan het werk. Meestal ben ik voor 8 uur al weg voor werk dus doet de Receptie dat voor mij nog.

Zondagochtend uitgeslapen weer eens echt wat was dat lekker kwam fit me bed uit om 12:30 en voelde me super. Hele dag buiten in het zonnetje gezeten me laptop helemaal klaar gemaakt. En me 2de night shift kunnen doen in het hostel. Brent belde me nog hij zegt "Tom mate your up for work tommorow? I really need you on this job." Ik zo van natuurlijk ben ik er werk wel voor je zeg maar hoe laat. 08:00 op het Depot beginnen. Dus wist dat ik op andere klus ook werd gezet wel. Dus s'avonds maar om 11:00 slapen. Blijkt dat roy & frank ook met mij op die klus staan. Mooi met hun naar die klus toe dacht ik zo.

Maandag om 07:00 naar busstation toe. 07:25 de bus naar het depot toe kom je eenmaal op het depot aan. Blijkt dat we een zee container gaan uitladen en deze gaan sorteren in het magazijn. Deze spullen zijn allemaal voor Market Street. Dus die klus gaat nu echt hard lopen. Hadden we eenmaal de zee container uitgeladen kreeg ik een lijst van Takura om spullen bij elkaar te zoeken en dit vooraan neer te zetten. Blijkt dat dit de spullen zijn die morgen op market street gebruikt gaan worden. Hadden we eenmaal alles bij elkaar moesten we dit ook in de truck inladen. Dit koste een klein uurtje want alles moet wel goed passen zodat er zo weinig mogelijk ruimte ingenomen word. Zodat we des te meer mee kunnen nemen. Eenmaal toen dat klaar was was het ook alweer 18:30 en dan moet je nog terug naar het hostel toe en is het 19:30. Dus was weer een lekkere dag om te werken.

Dit was weer een verslag uit het mooi Sydney Australie. Het werk loop zo hard nu dat je soms echt helemaal gebroken bent maar dat hoort erbij. De twijfel zit er nu wel bij mij hoe lang ik hier door ga met werken. Als de loonsverhoging $15 is per uur extra is dan verdien ik heel veel geld per week en dan wil ik nog wel graag het werk door blijven doen en dan met heel veel geld weg gaan maar ik twijfel nog. Heb een jaar om te reizen en 3 maand of 3,5 maand werken is niet zo erg. Maar ik ga lekker erover nadenken en zien hoeveel ik verdien en dan me keuze maken;) Veel lees plezier weer en binnenkort staat volgende verslag er weer op.;)

• 13 Augustus 2012 - 08:01

Gerben En Linda :

Hè broertje

Wat een mooi verhaal.
    Geniet er lekker van.
    Ik ga nu ook nog 1 dagje werken en dan vakantie.
    De oudjes zijn ook lekker op vakantie.

Liefs Gerben en Linda

• 13 Augustus 2012 - 09:11

De Oudjes:

Hoi Tom, verdien nog maar even veel geld dan kun je straks alle leuke dingen gaan doen, die je ons vertelde. Wij wensen je heel veel plezier toe maar denk ook een beetje aan jezelf en je gezondheid. Opa vond het geweldig dat je hem even belde, groetjes en uitkijken.

Safe trip

• 14 Augustus 2012 - 10:43

Andre En Marianne:

He Tom

Wat geweldig dat je zoveel meer geld gaat verdienen, maar ja je werkt zo te lezen ook wel heel hard en het werk is ook zwaar. We vinden je verslagen heel erg leuk om te lezen. Benieuwd waar je volgende trip heengaat. Pas goed op jezelf .

Groetjes van ons

• 14 Augustus 2012 - 20:33

Jacqueline Jonker:

Hoi Tom,
    Wat een leuk verslag weer, en wat fijn dat het financieel goed met je gaat.
    Al moet je wel erg hard en veel werken, ik hoop dat je snel weer lekker kunt verder reizen.
    In Steenwijk gaat alles z"n gangetje. Vakantie tijd!

Groetjes Jacqueline Jonker