Week 13: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 13: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 13: Sydney

Blijf op de hoogte en volg Tom

21 Augustus 2012 | Australië, Sydney

Begin langzamerhand te wennen aan het vele werken hier. Wat ik van heel veel mensen hoor is dat het normaal is dat je in Australie 60 tot 80 uur per week werkt. En dat je er aan wend om dit te doen. Dat begin ik nu al;)

Deze week was een week die een beetje raar ging bij Atlantis. Het werk begon te lopen alleen moesten de laatste zaken met Market Street goed geregeld worden nog. Wanneer de trucks moeten komen hoeveel trucks en hoeveel mensen er voor nodig zijn. Zoals ik in mij vorige verslag heb verteld hebben we maandag op depot gewerkt alle spullen uit zeecontainers halen en dat allemaal sorteren en ook de vrachtwagen inladen. Konden we dinsdag ochtend om 6:45 beginnen op Market Street. Australie heeft een bepaalde werkwijze 06:45 is 07:00 aanwezig en 07:30 beginnen pas. En vanaf 06:45 gewoon betaald worden al;) 08:00 zou de truck komen die moest uitgeladen worden en dan alles naar de juiste kamers brengen. Is het niet zo dat ze daar weer moeilijk doen. We mogen niet de meubels in de gang neer zetten want iedereen moet daar weer langs lopen. Dus kunnen we alles in de alleyway naast Market Street uitladen en dan daarna weer verplaatsen naar de goederenlift en dan boven eruit zetten. Dus is 2 handelingen teveel maar ja maakt het ons wat uit dit zijn we wel gewend in Australie dat er geen organisatie en planning in zit. Dinsdag was wel een snel dagje was 6,5 uur werken maar. 1 truck uitladen en deze plaatsen en dat met 6 man. Doordat we dubbele handelingen moeten doen duurt het gewoon lang voordat het allemaal klaar is plus het moet in een bepaalde tijd klaar zijn omdat er meer leveringen komen.

Woensdag was het 06:30 beginnen alweer dit keer kwamen er 2 trucks aan dit was 1 grote en 1 kleine. Dus iedereen zat hem daar te stressen hoe gaan we dit oplossen en wij staan er zo bij van ja makkelijk toch uitladen in de alleyway neer zetten en dan als alles is uitgeladen dat weer verplaatsen. Maar nee hoor ze willen het weer anders proberen te doen. Nou dit liep uit op een drama. Want het gezeik wat ze over zich heen kregen was niet normaal. Proberen ze toch weer alles in de gang neer te zetten en dan proberen die goederenlift vast te houden. Ja dat werkt niet als 8 andere bedrijven ook de lift nodig hebben steeds. Dus Built (de aannemers) zaten meteen weer te zeuren. Iedereen heeft een hekel aan hun omdat ze alles willen aanpassen en altijd in de weg lopen. Af en toe word er expres gewoon een emmer met verf over iemand van Built heen gegooid of prongeluk een stuk hout tegen ze aan geduwd. Dit gewoon om het jennen alleen maar. Gelukkig was de dag om 14:00 klaar omdat wij Nederlanders toch redelijk snel wel werken.

Donderdagdag waren we helaas vrij dit was wel jammer maar ja dagje rust doet je geen kwaad. Vrijdag kon ik om 07:00 me in North Sydney melden op een andere klus samen met Didier. Helaas was Didier ziek en moest ik alleen er heen. Vroeg Takura aan mij of ik eventueel nog iemand anders kon regelen die mee wou helpen. Natuurlijk kan ik dat wel doen;) Dus hup meteen Roy bellen en die kwam eraan om 09:00 was hij er. De klus stelde niet heel veel voor het was kantoor leeg halen en alles weg gooien waar een sticker op zat dus lekker sloopwerk. Deze klus duurde niet heel lang maar tot 13:00 toen daarna kregen we de mogelijkheid om op Market Street nog te gaan werken dit hebben we uiteraard nog even gedaan dit was toch nog even 4 uurtjes en pak je toch nog wat extra geld erbij.

Helaas waren we zaterdag en zondag vrij van werk omdat ze eerst alles even moesten organiseren hoe alles moest gaan. Hier heb ik wel een beetje bij kunnen helpen door aan te geven dat we veel efficiënter kunnen werken als de trucks op bepaalde tijdstippen komen wanneer het rustig op de Site is zodat we weinig mensen tot last zijn en dat wij dan snel kunnen werken. Dit is sinds dat ik dat heb gezegd ook steeds gegaan.

Dit verslag is korter dan de andere helaas ben ik zo druk de laatste tijd dat me verslagen er gewoon bij inschieten. Ik maak dit verslag nu even in een verloren half uurtje. Ik werk voor Atlantis tussen de 10 en 12 uur per dag en werk dan s'avonds als Night Manager in het hostel ook nog erbij voor gratis Accommodatie. Dus werk ongeveer 16 uur per dag. Dan nog even 2 uurtjes rust voor mezelf nemen en dan 5 uurtjes slapen en dan weer knallen. Ik houd het nog steeds vol. Ik eet goed gezond en regelmatigheid zit erin zodat ik het snel volhoud. Natuurlijk is het wel zwaar maar ja nu knallen en straks in Oktober lekker relaxen en me mooiste dingen doen. Ben even wezen kijken voor al me trips. Ga 10 dagen Whitsunday's & Fraser Island doen (3 dagen elk en dan 2 overnachting per trip er gratis bij). Great Barrier Reef dag snorkelen. 3 dagen naar Uluru toe. Dit is allemaal super mooi om te doen maar wel duur dus weet ook waarvoor ik werk. Moet ook heel eerlijk zijn roken lukt me redelijk om te gaan stoppen rook veel minder al en drinken doe ik alleen in het weekend. Begin fysiek en conditioneel ook veel sterker te worden. Misschien dat als ik straks in Nederland terug ben (duurt nog wel een tijd).:p Dat ik dan helemaal afgetraind ben:P

Nou iedereen ik ga stoppen met me verslag weer kan aan me Night shift beginnen weer. Me verslagen zij ietsjes aangepast me verslagen lopen nu van Maandag tot zondag in plaats van Dinsdag tot maandag.;) Veel lees plezier weer. Oh en hartje winter hier in Sydney en toch 26 graden heerlijk deze winter;):P

• 21 Augustus 2012 - 12:48

De Oudjes:

Hoi Tom, wij schrijven dit berichtje uit een zeer warm Turkije,we vinden het geweldig dat je zoveel plannen hebt voor de toekomst en wat misschien nog verder op je pad komt, je weet maar nooit. Rust, regelmaat en reinheid zijn heel belangrijk zo houd je het,het langste volg. Veel plezier en geniet van je mooie leventje. Safe trip.

• 21 Augustus 2012 - 12:59

Harry En Alberta:

Goed vooruitzicht. Whitsundays is heel mooi en Fraserisland ook.
    Tip van H.
    Houd de aanbiedingen van Jetstar in de gaten. Ze hebben vaak Craysie Friday.
    Als je geluk hebt kun je dan voor een paar dollar naar Alice Springs vliegen.
    Neem wel een pet met muggenbescherming mee. Want anders wordt je gek van de vliegen.
    Daar kun je een mooie outdoor trip boeken. Er zit een reisbureau op een hoek. De eigenaresse is Nederlands.
    Groet en veel werk plezier en geniet alvast van het vooruitzicht
    Harry en Alberta

• 21 Augustus 2012 - 14:14

Gerben En Linda :

Hallo broertje,

Wat een mooi verhaal. Fijn dat je zoveel kan werken.
    Geniet er lekker van.
    Geniet van het mooie land.
    Warme groetjes uit zwartsluis.
    Liefs Gerben en Linda

• 21 Augustus 2012 - 16:20

Carolien:

hoi Tom,
    knap dat je alles zo goed volhoud, was het werken al een beetje zat geweest denk ik. maar er liggen leuke dingen in het vooruitzicht he. the great barrier reef moet erg mooi zijn.
    hier verder ook alles oke, zijn net terug van onze vakantie in Engeland, was ook echt mooi.
    en het is ook hier eindelijk mooi weer. al moeten we wel weer werken natuurlijk.
    he hou je taai, groeten, carolien en nico

• 21 Augustus 2012 - 20:22

Roel:

He Tom
    Ik leest je verslagen regelmatig en dat je je goed vermaakt daar en toch ook wel veel werkt.
    Geniet er vooral van want voor je het weet is het einde alweer in zicht.
    Beleef zo veel mogelijk je bent nu nog jong.
    Gr. Roel

• 25 Augustus 2012 - 18:18

Andre En Marianne:

He Tom,

Wat een mooie vooruitzichten heb je. Dan weet je ook waarom je zo hard werkt. Fantastisch om naar het great barrier reef te gaan.Misschien kun je daar wel wat duiklessen nemen. We zijn heel benieuwd naar de volgend verslag. Je bent goed bezig met je leefpatroon daar.
    Voorzichtig aan en geniet.

Groetjes van ons

• 28 Augustus 2012 - 21:52

Jansen&co:

Hoi Tom

Wat werk jij superveel!
    maar je hebt ook nog veel leuks in het vooruitzicht...
    Wij wensen jou nog veel plezier toe en geniet van deze ervaringen, super.

gr. uit amersfoort