Week 15: Sydney
Blijf op de hoogte en volg Tom
02 September 2012 | Australië, Sydney
3de week op Market Street (QT Project) was wederom weer een hele zware week toch weer 61 uur gemaakt daarbij. Deze week was wel wat anders dan de week ervoor. We waren nu elke dag ongeveer 1 of 2 trucks aan het legen. Maar ondertussen hielpen we ook mee met alle meubels uit te pakken en deze meteen neer te zetten op de plaatsen in de kamer. Zodat de Service mensen deze direct konden installeren. En dan heb je het relocation er ook nog bij zitten wat je weer moet doen. Dus ben je overal weer de hele dag een kleine 8 á 9 uur ermee bezig. En dan kan je daarna nog eens alle verdiepingen waar je op gewerkt hebt met strippen enzo nog opruimen en stofzuigen. Dit is wel relaxed om te doen want je bent gewoon rustig aan het werk maar toch gaat het 6 dagen in de week dat doen wel eentonig worden en saai worden. Maar het enige waar je aan denkt is geld geld geld.
Deze week heb ik ook 2 dagen met Services gewerkt omdat Chris (Project Manager van Services) mij en Didier nodig hadden voor het werk. Ik werd ingedeeld bij Derek (Nederlandse jongen die tegelijk met mij aankwam in Sydney). Die jongen is van beroep een timmerman en die is snel en ook netjes in alles. Liet mij ook heel veel dingen doen zodat ik het allemaal ook leer. Rustig de hele dag op een kamer bezig alles installeren. Muziekje erbij en praten over Australie. Krijg je van Chris te horen dat ik 1 á 2 dagen per week met Services ga werken en dat ik daar ook naar betaald krijg dan. Dus inplaats van $20 per uur krijg ik dan $28 per uur. Dus heb ik zoiezo 2 dagen van 20 á 22 uur bij services en dan nog 40 uur bij Move Smart. Dit is zeer lekker meegenomen want ik leer toch weer wat extra erbij en plus het feit is dat ik nu stabiliteit heb met werken als ik daarmee werk. Word ik niet meer van het kastje naar de muur toe gestuurd met dingen te doen.
Toch heb ik altijd nog tijd na het werk om leuke dingen te doen. Zoals naar Botanical Gardens toe te gaan of naar Hyde Park. Lekker daar liggen en in de zon liggen en niks doen. Of Pitt Street Mall over slenteren winkels in en uit om spullen te zoeken die ik nog wil hebben. En ondertussen s'avonds tijdens met Night Shift met mensen te praten over van alles en nog wat. Veel respect levert het je ook op als Night Manager iedereen is netjes tegen je en iedereen vind je ook altijd aardig. Want ik ben niet de ergste s'avonds ik kan zeer streng zijn in de regels maar altijd zie ik wel wat door de vingers. En dat vinden mensen toch wel leuk weer. Levert me ook nog wel altijd wat gratis dingen op zoals bier en sigaretten. Want voor dingen die ik voor ze kan doen buiten receptie uren is voor hun weer mooi meegenomen. Zoals opwaarderingen van telefoon en internet. Of nachten bijboeken is altijd leuk meegenomen.
De winter hier in Sydney is ook voorbij weer. Gister gelezen in de krant hier dat dit de warmste winter was die in de laatste 10 jaar hier in Sydney is geweest met een gemiddelde temperatuur van 23,6 graden elke dag. Er waren zelfs uitschieters met 27 graden. Nu ook vandaag het is net Lente en het is gewoon 25 graden heerlijk. Net even in blote bast buiten gezeten lekker van de zon genieten.
Aankomende week gaan we weer lekker knallen in Sydney met werk dus word weer lekker geld verdienen. Ik hoop dat het met iedereen daar ook goed gaat en dat jullie genieten van mijn verslagen en dat jullie elke keer uitkijken naar me nieuwe verslagen en foto's. Planning is om eind september Sydney te verlaten QT project af te ronden voor de bonus en dan weg te zijn. Ja Sydney is zeer verslavend en dat merk ik wel maar ik weet heel goed dat ik weg wil hier straks om veel van dit mooie land te zien. Maar tot die tijd werk ik en verdien ik veel geld want je weet maar nooit hoe lang je zonder werk zit of hoeveel je kwijt bent dus ik ga liever met paar $1000 meer weg dan te weinig zodat ik straks als een god kan leven in Australie;)
Nou iedereen veel plezier in het koude Nederland en drink er nog maar 1 op mijn verjaardag. Oh ja iedereen die een kaart van me wil ontvangen vanuit Australie stuur even je Adres door naar me ouders zodat die het allemaal naar mij kunnen mailen;) Ik ga weer lekker van het zonnetje genieten;)
02 September 2012 - 09:56
Gerben En Linda :
Hè broertje,
Wat een mooi verslag weer.
Onze vakantie is bijna voorbij morgen (maandag) weer aan het werk.
Ik hoop dat je een mooie verjaardag hebt gehad.
Je hebt in ieder geval een leuker taart gekregen.
Werkse nog even.
Tot het volgende verslag.
Liefs je zus en zwager. -
02 September 2012 - 10:23
De Oudjes:
Hoi Tom, wij hebben er gisteren ook 1 op je gedronken, samen met Werner, Mandy en Herman in Amsterdam.(Lisette moest werken). Vandaag gaan we even uitrusten en nog even van de zon genieten. Opa feliciteerd je ook met je verjaardag. Wij wensen je weer alle goeds toe voor de komende weken.
Safe trip -
02 September 2012 - 14:42
Andre En Marianne:
Hey Tom
Wat leuk om ook je verjaardag eens aan de andere kant van de wereld te vieren. (alsnog gefeliciteerd) Je verslag is ook deze keer weer erg leuk. We hopen dat het zo goed met je blijft gaan daar. Veel werken is veel geld verdienen om later nog leuke dingen te gaan doen en zien daar. Neem op tijd een time out en geniet van alles..
Groetjes van ons -
04 September 2012 - 20:48
Je Oom En Tante:
Hi Tom,
Nog van harte met je verjaardag, goed om te lezen dat jij een leuke verjaardag hebt gehad, ja wij hebben ook je verjaardag gevierd in de stad ( Amsterdam voor lezers ) was smullen!!! En wat je moeder zegt dat we er 1 hebben gedronken is gelul!!! Het waren er minimaal een stuk of 20!!
Goed dat je aan het sparen bent en binnenkort verder gaat kijken, doe je goed.
We spreken later
Gr