Week 16: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 16: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 16: Sydney

Blijf op de hoogte en volg Tom

06 September 2012 | Australië, Sydney

Zoals beloofd me volgende verslag. Week rustig werken dus niet heel veel werken deze week. Dus maximaal 40 uur deze week maar. Dat is ook wel eens lekker. Heb ik weer tijd om te gaan fitnessen in het park en s'avonds een beetje te gaan stappen met de mensen. Ik ga waarschijnlijk vanaf volgende week op een nieuwe klus voor 3 weken. Omdat ik toch graag 50 a 60 uur per week wil werken.

4de week van QT Project was weer een mooie zware week. Veel meubels zijn binnen gekomen weer. Alleen dit keer 3 trucks per dag zowat. Dus was flink aanpoten soms. Maar geeft je aan het eind wel een goed gevoel dat je zoveel werk hebt verzet. Maar je merkt wel dat er wrijvingen op het werk komen omdat je zoveel werkt en weinig slaapt zijn mensen wat sneller boos als iets niet lukt. En wij "domme" Nederlanders lachen er gewoon om want wij zien alles gewoon simpeler dan hun. Als ze er niet uit komen sturen ze ons allemaal op koffie pauze en gaan hun overleggen. Wij hebben zoiets van wij kunnen ondertussen wel ander werk doen in de tussentijd maar dat kennen ze daar gewoon niet. Onze supervisor is een jongen van 21 jaar die al 5 jaar bij Atlantis werkt en het nog niet kan. Wanneer hij weg is in de middag voor school dan ben ik Supervisor. Heb promotie gekregen om dat te gaan doen. Omdat ik beter in plannen ben dan hem. Alleen hij is verantwoordelijk er wel voor. Maar krijg ik ook een hele lijst met dingen die gedaan moeten worden en hij zegt ben je wel 6 uur zoet mee. Ik zo van dat zeker. En dan weet ik al voor mezelf 2 uurtjes en we zijn klaar maar dan doen we beetje rustig aan pakken we 3,5 uur ervoor en dan is het klaar. Wij werken gewoon aan 1 stuk door en nemen niet om de 30 minuten een pauze. Wij knallen 2 uur door dan even 10 minuten pauze en dan weer knallen. Maar ja zo gaat het nou eenmaal. Snap ook wel nu waarvoor iedereen graag in Australie werkt voor 12 uur aanwezig zijn werk je er maar 6 want de rest van de tijd doe je geen fuck;)

Maar deze week komt het me wel goed uit wat meer rust. Ben iets te fanatiek wezen fitnessen meteen 2x in 2 dagen tijd. En voel nu nog steeds de pijn ervan. Ik dacht heb aardig wat kracht en conditie nog over maar dat viel even tegen. Me arm spieren gaat goed en me rug ook maar me buikspieren doen me gewoon aardig zeer. Maar en resultaat mag er al zijn;) In totaal hier nu 6 kilo kwijt geraakt en begin me steeds beter te voelen. Zit goed in me vel steeds eet goed eten. Veel fruit en weinig vettigheid. Ik eet beter dan in Nederland;) Toch raar dat ik hier beter eet dan in Nederland maar ja is misschien wel de volwassenheid die ik meer heb gekregen nu.

Morgen zijn we waarschijnlijk vrij van werk dus ga ik morgen even lekker hardlopen en trainen zodat ik wat fitter word weer. Eventueel ga ik morgen ook alvast me trips even boeken zodat ik dat ook allemaal klaar heb al. Maar ja ik zie het morgen allemaal wel. Kan ook maar zo zijn dat ik morgenochtend om 07:00 word gebeld voor werk. Maar dat ik eenmaal hoe het hier gaat. En werk is werk en werken is geld;)

Ik hou zeer veel van dit land en ook van deze stad. Alleen ga ik toch graag straks weer terug naar Noosa voor een aantal dagen en dan door naar Cairns toe. Ben ondertussen voor werk ook aan het kijken aan de oostkust. Eigenlijk heb ik dat straks niet nodig maar ik doe het graag werken omdat je zoveel leert en zoveel ziet dat het gewoon leuk is. Elke dag ga je met plezier naar je werk omdat het heerlijk weer is. In de lunch pauze ga je lekker in het park zitten en s'avonds ga je gezellig met zun allen praten heerlijk is dat. Een aanrader voor iedereen om naar Australie toe te komen. Maar Australie is wel duur:p Maar je verdient er ook goed geld. Betaal nu ook geen 30% belasting meer maar 13% nu dus meer geld over minder belasting betalen;)

Ik hoop dat jullie allemaal weer goed op de hoogte zijn van me leven hier in Australie. Ik heb het heel erg naar me zin hier. En ga met 3 a 4 weken weg hier uit Sydney met een zeer goed gevulde bankrekening;) Dus dan is het relaxen en werken maar vooral veel dingen zien en doen. Iedereen doe rustig aan het No worries i'm living my dream;)

• 06 September 2012 - 14:22

Harry En Alberta:

Mooi vooruitzicht.
    Je zou alvast Nathasja een mail kunnen sturen in Cairns of ze uit wil kijken naar werk.
    Zij weet ongetwijfeld adressen waar je in kunt schrijven.
    Vragen kun je altijd en je weet maar nooit
    Veel (werk)plezier nog in Sydney a nice place to bee.
    (Wel even over de Harbourbridge lopen hoor.

groet
    Harry en Alberta

• 06 September 2012 - 16:32

Gerben En Linda :

Hè broertje,

Wat een mooi verslag.
    Geniet er lekker van.
    Wij zijn weer druk aan het werk.
    Werkse van de werk en tot het volgende verslag.

Liefs gerben en Linda

• 06 September 2012 - 16:59

De Oudjes:

Hoi Tom , we horen van heel veel mensen dat ze jaloers zijn en dat als ze dertig jaar jonger waren geweest dat ook wel hadden willen doen, werken,stappen, nieuwe mensen ontmoeten en heel veel zien in australie . Jij bent gelukkig wel je droom achterna gegaan en zult hier nooit spijt van krijgen. Wij wensen je weer een goede week toe met veel werk en veel sport plezier met de jongens.

Safe trip

• 11 September 2012 - 19:03

Opa Bulder:

Hoi Tom, ik vond het heel leuk om je aan de telefoon te hebben en te horen dat je het geweldig daar hebt in het verre australie .Ik heb de bloemen gekocht ,dank je wel.
    Ik hoop je binnenkort weer te spreken aan de telefoon, tot dan heel veel plezier en maak er een geweldige reis van.

Opa Bulder