Week 18: Sydney
Blijf op de hoogte en volg Tom
18 September 2012 | Australië, Sydney
Dinsdag begon de dag redelijk goed. 6:45 beginnen wel vroeg maar toch relaxed werken daardoor. Geen trucks die binnen kwamen meer want dat was klaar helemaal. Dus nu was het voor ons zaak om alles uit te pakken kwa meubels. En dit ook verplaatsen naar andere kamers weer. Maar ja wij Nederlanders zijn zeer snel met uitpakken van alles alleen denken we niet na over de rommel en ja dan kan je dat aan het eind van de dag nog eens opruimen en ja daar ben je ook wel even 2,5 uur mee bezig. Alles in kooien stoppen en alles stofzuigen waar je gewerkt hebt. Dit was wel even wat minder weer maar ja hoort bij het werk en zoals Derek ook zij vorige week (Elk uurtje een Factuurtje) en zo ga je nu ook steeds denken.
Woensdag konden we een uurtje langer blijven liggen want we mochten om 7:45 beginnen met werken wel weer hetzelfde ritueeltje maar ja hoort erbij. Maar geen 1 dag is hier het zelfde er gebeurt altijd wel wat. En nu ook dus. Liften werken niet meer in het hele pand. En ja zou je net zien dat er een paar Nederlanders en je Supervisor in die lift zitten en jij en Didier de enige zijn die er niet in zitten. Het uitpakken en schoonmaken was allemaal al gebeurt nu moest alleen het verplaatsen nog maar ja zonder lift gaat dat niet gebeuren. Dus hup belletje van je supervisor krijgen van ja we kunnen niks doen nu dus ga maar pauze houden en wacht maar naast State totdat we uit de lift zijn. Dus hup pauze houden van een uur. Pas na een uur kwamen ze de lift uit. En in een lift waar maximaal 8 man in kunnen stonden 10 man in dus een uur lang op elkaar gepropt in de lift heerlijk:P Gelukkig stond ik er niet in. We hebben toen ook geen werk meer gedaan want de lift werkte nog niet perfect dus konden we niet meer verder werken.
Donderdag was ook weer om 7:45 beginnen alleen dit keer kwam er een truck van ons wel weer eraan maar dit keer met allemaal planken. Dit was allemaal voor de kasten en minibars die gebouwd werden. Daar miste plankjes voor dus die werden nu geleverd. En dat waren er veel. Voor elke kast hebben ze er 6 nodig en elke minibar 4. In elke kamer staat dat dus en er zijn 181 kamers dus dat zijn 1810 planken dat je moet gaan schouwen van elk 75 cm lang. En verpakt per 10 dus 181 pakketjes kan je verschouwen en in elke kamer leggen. Dit duurt gewoon een hele dag om dit te doen dat was gewoon niet leuk meer. Je kan het eigenlijk vergelijken met lopende band werk elke keer hetzelfde doen is ook niet leuk en dan een hele dag doen. Maar ja geld is geld en daar doe je het ook voor.
Vrijdag mochten we nog langer op bed liggen;) 08:45 konden we beginnen. Het nadeel was wel dat je de hele dag loopt te stofzuigen en schoon te maken maar ja dat hoort er toch bij en doe je het ook gewoon. Alleen zo netjes als ik ook wel weer ben ben ik net tijdens de grote schoonmaak weg om te werken voor Services om dingen op te halen en weg te brengen. Dus ik was haast niet bezig met schoonmaken vonden ze niet echt zo leuk maar ja ze wisten ook dat ik voor Services werkte;) Maar dan werk je ook tot het eind met Services en ja dat was wel iets minder want de Move Smart jongens gingen om 15:00 weg en ik was om 17:00 klaar. Maar toch denk je geld is geld;) Alleen moet je wel alleen naar huis lopen en dat is dan wat minder weer:P
Zaterdag ja de grote dag Tom 24 Jaar geworden in Australie wie kan dat nou zeggen dat hij jarig is in Australie? Ik alleen nu:p Toch wel die dag werken want ja op me verjaardag werk ik gewoon geld is geld. 7:45 beginnen maar werd om 7:00 wakker gezongen door Didier en Roy voor me verjaardag. Dit was super van ze had ik echt niet verwacht. Taart brachten ze me op bed. Dus voelde me helemaal jarig;) Op na het werk toe werd ik door iedereen gefeliciteerd duurde gewoon 1,5 uur voordat ik eindelijk iets kon doen aan het werk. Want mensen komen aan met koffie en gebak voor je super leuk en aardig. Marc de supervisor zij ook al van Tom je werkt niet te lang vandaag het is je verjaardag dus om 13:15 ben je opgerot en ga je feesten. En ja zo gezegd zo gedaan;) Bier halen en drinken. Na 3 biertjes na werk lag ik al te pitten was even helemaal verrot. Even 3 uurtjes slapen en dan maximaal feesten in Sydney. Dat lukte niet echt was om 02:00 al terug weer met Roy & Didier we waren helemaal verrot van het werk dus hebben we nog even afzakkertje gedaan in het hostel. Maar ja dan word het toch nog wel uurtje of 03:00 maar wel een heerlijke verjaardag gehad hier in Sydney;)
Zondag was even lekker uitslapen en niks doen de hele dag lekker in het zonnetje zitten en genieten dat hoort er namelijk wel bij;) Toch eventjes naar O'Malleys s'avonds toe om nog even een biertje te doen om het af te leren na een super weekend;)
Ik hoop dat jullie weer allemaal op de hoogte zijn van mij belevenissen hier in Australie nog 2 weken knallen en dan ben ik hier weg. Donderdag of Vrijdag komt mijn volgende verslag er ook weer op dus houd het in de gaten. En dan zondag ook weer een verslag en dan zijn jullie bijna helemaal bij van al mijn belevenissen hier en dan loopt het weer allemaal op orde. Nou iedereen veel succes in Nederland ik ga nog genieten hier voor een lange tijd;)
18 September 2012 - 14:31
De Oudjes:
Hoi Tom, je hebt weer een leuke week gehad met de jongens en je verjaardag vieren in sydney is toch wat anders dan bij ons. We weten dat je ook een geweldig feest hebt gehad met defqon, super gezellig en geweldige muziek. Nu nog een paar weekjes werken en dan 3 oktober weg uit Sydney en terug naar Noosa om daar lekker een paar dagen te relaxen en dan ga je naar 1 van de mooiste plekken op aarde zegt men, dus lekker veel foto's maken zodat wij ook kunnen genieten,maar soms moet je iets gezien hebben want woorden kunnen niet altijd uitdrukken hoe mooi iets is, maar wij doen het met de foto's.
Safe trip -
18 September 2012 - 16:18
Carolien:
he Tom,
leuk van de aussies dat ze zo deden op je verjaardag, kan me voorstellen dat het wel even wat anders is als hier he? bitterballen en stukjes kaas zal je wel niet gehad hebben.
nou groeten maar weer en tot je volgende verslag,
groeten uit zuidveen, nico en carolien -
18 September 2012 - 20:50
Lisette:
He die tom
Leuk dat je vrienden daar niet je verjaardag zijn vergeten en dat je het leuk heb kunnen vieren.
Het is wel buffelen als ik dat zo allemaal lees maar ook wel weer lekker.
Van het weekend maud's verjaardag gevierd 16 jaar.Ook heb je met stan nog wel contact hoor ik dat is leuk. We kijken uit naar het volgende verslag,
Gr van de Bulders uit zaandijk -
19 September 2012 - 14:06
Gerben En Linda:
He Broertje,
Wat een mooi verhaal weer.
Wat leuk dat de jongens je een gebakje kwamen brengen op bed. Ik ken niemand die zijn verjaardag in Australie heeft gevierd.
Werkse nog even en dan lekker genieten in Noosa.
We wachten weer op je volgende verslag.
Liefs Gerben en Linda -
20 September 2012 - 14:05
Andre En Marianne:
Hey Tom.
Weer genoten van je verslagen. Wat leuk om je verjaardag daar te vieren. We hopen dat je als je verder gaat reizen heel veel mooie dingen zult zien, maar dat gaat vast goedkomen. Kijk maar uit dat je niet tegen een mooi aussie meisje aanloopt daar, een nichtje van onms ging ook een jaar backpacken en zij woont daar nu al een jaar of 10 met vriend.
Veel succes en tot de volgende keer
Groetjes van Andre en Marianne
20 September 2012 - 22:16
Joke Visscher:
hoi Tom, met al dat gewerk denk ik dat je voeten ook wel eens beurs aanvoelen. Wat fijn dat je zoveel kan werken en daarna kunt rondreizen. Het is een hele onderneming maar jij kunt je volgens mij overal mee redden. 24 jaar in australie worden is natuurlijk heel bijzonder, nog wel van harte gefeliciteerd. Ik kijk zo nu en dan even op "waar ben je nu"en lees dan je reisverslagen. Je maakt je vader daar wel jaloers mee. Had hij ook wel graag willen doen vroeger. Geniet van al de dingen die je ziet en doet en dan wens ik je het beste voor de rondreis. Groeten Joke Visscher