Week 19: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 19: Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 19: Sydney

Blijf op de hoogte en volg Tom

23 September 2012 | Australië, Sydney

Week 7 van QT project is van start gegaan voor het eerst sinds lange tijd een hele rustige week. 30,25 uur deze week gedraaid en 3 dagen vrij erin. Heerlijk was dit even even wat extra rust dus ik vond het wel lekker.

Het begon maandag al goed 08:45 begonnen en om 14:15 klaar was even lekker wel. Even schoonmaken in het hotel en klaar waren we. Alleen lopen we weer te donder jagen daar als een gek. Geintjes met elkaar uithalen de hele tijd. Supervisor van de ene plek naar de ene plek toe sturen omdat we ons deels verveelde. Omdat we gewoon zover voor liggen al op de service guy's dat we niet veel konden doen nog. Ze moesten maandag 1 verdieping opleveren en die moesten wij ondertussen helemaal schoonmaken dus doen wij dat. Alleen het is dwijlen met de kraan open. Dus alles schoon en dan kan je 30 minuten later weer er stofzuigen omdat er weer gezaagd en geboord word. Om 14:00 kwam Marc (supervisor) ook naar ons toe van jongens ga maar naar huis dit werkt niet. We ruimen dit morgen wel op. Wij zo van ja is goed. Op tijd klaar lekker s'middags in het park gaan relaxen en wezen fitnessen heerlijk. Alleen wel zwaar weer. Iets teveel gevraagd van me lichaam;):P

Dinsdag begonnen we om 07:15 alleen zou dit wel een lange dag worden. Want we moesten de verdieping van gister nog schoonmaken weer en nu ook een andere verdieping. Dat viel nog wel mee alleen krijg je dan ook weer relocations erbij en dat was weer wat minder want je wacht zo 15 minuten op de lift en past er maar 1 meubelstuk in de lift dat is wel minder. Dus wij als gekke Nederlanders meubels met de trap naar beneden en omhoog tillen. Iedereen verklaarde ons voor gek maar ja hoort er ook bij. Alleen je bent wel een beetje dom als je meubels van 60 kilo met zun 2en 8 verdiepingen naar beneden gaat tillen. En dat doen met spierpijn is niet echt bevorderlijk. Maar ja gewoon doorgaan we zijn geen watjes. Alleen als je dan om 16:00 nog niet klaar bent ben je wel even chagrijnig. Maar gelukkig was het nog maar een uurtje knallen en dan waren we klaar en dan tot 17:15 opgeschreven worden. Wel even lekker. Kregen we te horen woensdag vrij zijn jullie donderdag word lange dag weer dus neem extra dag rust. Dat was even lekker meegenomen.

Woensdag even goed uitgeslapen en me trips boeken bij Sarah van woodducktravel. Fraser Island, Whitsunday's & Great Barrier Reef snorkelen en duiken. Als het goed gaat met me oren met duiken ga ik proberen om op 1 van de mooiste plekken ter wereld me duikbrevet te gaan halen. Maar dat is nog even afwachten. Toen ik het geboekt had kon ik echt niet wachten om weg te gaan uit Sydney. Maar ja ik ben een man van me woord en heb gezegd tot 1 Oktober werk nog en dan ga ik weg. En dat doe ik dus ook.

Donderdag 8:45 beginnen en ja had in me achterhoofd zitten word lange dag dus was al deels voorbereid erop. En ja hoor geen lange dag relocations doen en schoonmaken. Beetje jammer dat we om 15:30 al klaar waren want wou wel me uren maken deze week minimaal 30 wou ik hebben. Dus echt lekker rustig aan ook schoonmaken om toch wat extra uurtjes bij te sprokkelen alleen werkte dat niet. Want we moesten om 15:30 weg zijn omdat er een soft diner was die avond. Dit hield in dat het restaurant voor het eerst ging draaien met keuken en staff. En die gingen die aannemers van het pand bedienen. Dus elke baas van elke zaak die werkt aan QT project ging daar eten. Kregen wel compliment van de grote baas van Atlantis dat we goed werk deden dus dat was weer goed om te horen.

Vrijdag om 7:45 beginnen. Deze dag kon niet snel genoeg gaan voor ons. We hadden zoveel troep om op te ruimen en te relocaten want de deadline was verplaats van Atlantis naar 2 verdiepingen deze dag inplaats van 1 verdieping in 3 dagen. Dit kwam doordat de eigenaar de verdiepingen maandag al in gebruik wou nemen. Dit was zwaar klote voor ons want je rent jezelf het apenlazerus. Alles goed schoonmaken en dan meteen relocaten enz.. Dit was gewoon niet best. Maar ja ik wou me uren hebben dus was het op een gegeven moment zo van elk uurtje factuurtje dat was wat ik steeds in me achterhoofd hield. En dat houd je wel op de been. Dus wij met zun allen knallen en gaan ervoor. 18:15 klaar helemaal kapot maar wel voldaan. En dan krijg je goed nieuws te horen weekend vrij. Heerlijk omdat te horen. Dus wij allemaal zoiets van vanavond stappen. Nou verder dan O'Malley's een paar biertjes lukte ons niet toen waren we helemaal verrot al. En ja dan houd het op dan maar je bed in:p

Zaterdag wakker om 08:00 vanwege dat er problemen waren in het hostel aantal dingen waren kapot achter de receptie camera's werkte niet meer en computer was gecrasht dus ja kon ik het oplossen als ik het wou doen. En ja ik ben niet de ergste ik doe het wel. Computer zou een nieuwe voorkomen omdat die al besteld was dus die zou kant en klaar eraan komen met alles erop en eraan. Alleen dan zat ik nog met het probleem van de camera's allemaal nieuwe camera's opgehangen en aangesloten dit was wel even wat werk maar dan heb je ook wat. Krijg voor dit werk een gratis week accommodatie in Cairns en dat is lekker meegenomen weer;) S'avonds even met iedereen rustig biertje gedaan was mij Night Shift ook dus ja dan is het orde houden en keuken opruimen en receptie bemannen. Dus iedereen weet ook dan ik houd me aan de regels dus 10 uur iedereen weg uit het hostel stappen in de stad en geen gezuip meer in het hostel. En iedereen houd zich er ook aan. En dat is wel relaxed dan heb je een rustige nacht.

Zondagochtend 07:00 eruit kleine dingetjes opruimen en dan ontbijt neer zetten en weer terug me bedje in. Alleen kan je dan helaas niet meer goed slapen en lig je een beetje te draaien in je bed maar ja toch rust wel en daar ging het me om. S'middags even bezig geweest me wat kleine dingetjes dingen uitgezocht die ik wil doen en wil hebben nog hier in Sydney. En ja zulke dingen horen er ook bij. Alleen wil ik liever geen geld uitgeven dus ja doe ik het ook niet. Ik heb zoiets van ik kan me geld nu beter sparen en later uitgeven aan mooie trips en als ik over heb aan het eind van me reis dan geld uitgeven aan zulke dingen.

Dit was weer een verslag van me week in Sydney. Nog 1 week werk te gaan hier en dan 3 Oktober vlieg ik naar Brisbane toe en ga ik naar Noosa weer daar lekker relaxen een aantal dagen en dan Fraser Island. Ik heb er nu al zin in dat is niet normaal meer. Maar ja ik ga Sydney ook wel missen en de mensen hier heb hier nu bijna 4 maand gewoond en veel mensen leren kennen en veel meegemaakt. En veel respect opgebouwd bij mensen. En dat is wel iets wat ik super vind. Mensen kijken tegen me op hier gewoon soms. Ik ben altijd netjes en rechtvaardig ben altijd eerlijk tegen ze en help ze altijd. Dus krijg altijd wel een biertje of andere dingen aangeboden van mensen. En dat waardeer ik toch wel heel erg. Maar ik ben ook blij dat ik straks weer kan reizen. En daar doe ik het ook voor.

Nou iedereen veel lees plezier ik ga me even mentaal voorbereiden om me laatste week werken. Heb geen zin meer maar neem liever even 900 dollar extra mee nog;) Voor een weekje werken dus ik ga er gewoon maximaal voor maximaal uren maken en dan vertrekken me dromen achterna.

• 23 September 2012 - 13:44

De Oudjes:

Tom, je weet waar je het allemaal voor doet en je hebt ook al plannen na Great barrièr reef, dus alle geld is welkom. Wij hopen dat je veel leuke filmpjes zult maken straks op de boot en wensen je veel succes met duiken. Geniet straks in Noosa van de rust.

Safe trip

• 23 September 2012 - 16:44

Carolien:

he tom, alvast een goede reis volgende week, en we zullen je vader wel even goed feliciteren a.s. donderdag. veel plezier en geniet van je laatste week in sydney.
    doei carolien en nico

• 23 September 2012 - 21:26

Gerben En Linda :

Hè broertje,

Wat een mooi verslag.
    Geniet van je laatste weekje in Sydney, maak er een leuke en gezellige reis van.
    Veel plezier met je verdere rondreis.
    We wachten weer op je volgende verslag.

Liefs Gerben en Linda

• 27 September 2012 - 16:14

Anki En Marcel:

Hey Tom, Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader en we kijken uit naar de verslagen van de komende tijd.

groet Anki, Marcel, Noëlle en Amber.

• 01 Oktober 2012 - 08:10

Lisette En De Rest:

Lekker idee nog een week ertegen aan en dan weer wat anders.
    kijk nog maar even goed om je heen maak mooie foto's .
    Veel succes met de volgende rondreis.
    gr lisette en de rest

• 01 Oktober 2012 - 08:10

Lisette En De Rest:

Lekker idee nog een week ertegen aan en dan weer wat anders.
    kijk nog maar even goed om je heen maak mooie foto's .
    Veel succes met de volgende rondreis.
    gr lisette en de rest