Week 25: Agnes Waters (1770) & Airlie Beach - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 25: Agnes Waters (1770) & Airlie Beach - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 25: Agnes Waters (1770) & Airlie Beach

Blijf op de hoogte en volg Tom

29 Oktober 2012 | Australië, Magnetic Island

G’Day Matés hier bij de bar in Magnetic Island is mijn volgende verslag weer een feit. Eindelijk rust en tijd gevonden om me verslagen te maken weer dus daar gaan we weer. Deze keer me avondtuur in Agnes Waters (1770) & Airlie Beach (Whitsundays).

Maandag ochtend hup 08:00 brand ik me bed uit van de hitte en moest ik wel me bedje uitkomen. Wou eigenlijk nog wel wat langer liggen want ik was aardig moe en verrot nog. Hoe dat kwam weet ik niet maar waarschijnlijk door de vele dingen die ik steeds zie en doe dus dat was wel even wat minder. Dat heb ik die dag ook gemerkt voelde me niet fit en sinds lange tijd kreeg ik weer hele erge last van me darmen. Dit was niet goed meer ik kon niet normaal zitten of lopen want dit deed me zo zeer. Dus heb ik voornamelijk in de hangmat voor de kamer gelegen boek gelezen en wat geslapen. S’avonds proberen te eten met wat er gekookt was bij het hostel. Ik kreeg het wel weg maar me darmen waren er niet echt blij mee. Wat bleek nou wat ik hoorde van de eigenaar van het hostel (heeft hetzelfde als mij met de darmen). Dat de geblanceerde mango die we de avond van te voren hadden gegeten funest is voor je darmen en dat ik daarom er last van had gekregen. Hij zei ook van dat had je niet kunnen weten maar het duurt 24 uur en dan is het je Systeem uit. S’avonds rond uurtje of 10 had ik er ook helemaal geen last meer van. Dus heb ik weer wat nieuws geleerd dat ik geen Mango’s moet eten want dat ik funest voor me darmen dus.

Dinsdag ochtend ik voelde me heerlijk fit en was van plan ook om een trip hier te gaan doen maar ik wist nog niet welke. Dus even informatie verzameld over wat te doen hier in Agnes Waters. Ik kon gaan surfen, Scooteroo of Cast Away trip. Surfen was $20 voor 3 uurtjes, Scooteroo was $75 voor 3,5 op een Harley Davidson scooter door Agnes Waters & 1770 heen te gaan dus ik dacht weet je wat dat ga ik doen. Want Cast Away trip was 2 dagen en 1 nacht voor $175 en daar had ik niet zoveel zin in om te doen omdat me bus ook stond gepland op 17 Oktober dus kon ik dat niet doen. Dus ik Scooteroo trip boeken, werd ik om 14:30 opgehaald bij het hostel en naar de plek van bestemming toe gebracht. Krijg je daar echt een Motorjack met vlammen erop en een helm. En word je onder geplakt met tattoo’s echt super geregeld. Op na de scooters toe. Je had ze met een hoogstuur of met een laag stuur. Ik denk doe maar save laag stuur. Moesten we eerst even een paar rondjes over het terrein rijden om te kijken hoe dat gaat en dan de weg op. Word ik na 1 rondje eruit gehaald moest ik op een scooter met hoogstuur gezet. Omdat ik het kon volgens hun. Dus ik op zo’n ding. Bamm meteen de weg op en gaan met die banaan. We hebben kangeroo’s gezien die over de weg heen sprongen. Zonsondergang gezien in 1770. Leuk weetje over 1770 het is ondekt door Captin Cook in 1770 en heeft maar 60 inwoners. Eenmaal weer terug bij het hostel even meegegeten weer, wederom was het weer goed te vertoefen;). S’avonds heb ik met Carmen (Duitste meid) hele avond lopen praten over van alles en nog wat over trips in Australie en waarvoor we naar Australie zijn gegaan. Dit was harstikke gezellig. Maar ook vermoeiend want ik praat Engels en Duits dus elke keer moest ik weer omschakelen tussen beide talen wel moeilijk maar wel zeer leerzaam weer.

Woensdag ik moest uitchecken dus hup ik uitchecken alles ingeleverd. Gevraagd of ik nog wel van alles gebruik kon maken omdat me bus pas 21:00 uur vertrok uit Agnes Waters richting Airlie Beach (10 uur busrit). En dat was geen enkel probleem. Dus hup mooi even lekker relaxen en niks doen de hele dag. Beetje slapen filmpje gekeken. Gepraat met mensen en nummers uitwisselen en email adressen. Want het is altijd wel leuk om te weten hoe het met hun gaan en waar ze heen gaan want misschien kan je dan met hun ook nog dingen doen zoals trips of een biertje doen. S’avonds even zelf eten gehaald bij de winkel want ze deden deze avond geen koken voor iedereen dus moest ik zelf maar eten maken of kopen. Dus maar even Fish & Chips gehaald. Eenmaal 20:45 werd het tijd om naar de bus toe te gaan. Dus weer afscheid nemen van mensen en weer verder gaan. Ik raak er nu wel aangewend om dit te doen. Eenmaal toen ik bij de bus kwam kwam ik mensen tegen waarmee ik Fraser Island had gedaan. Bianca & Sandra gingen ook naar Airlie Beach toe voor Whitsundays dus met hun weer even bijgeklets voor een paar uurtjes. Eenmaal toen we rond 23:30 bij Rockhampton aan kwamen om daar even de benen te strekken kreeg ik weer bereik op me telefoon dus me telefoon stond rood gloeiend meteen. Had intotaal 6 voicemails ± 20 smsjes/whatsapps dus kon meteen alles weer regelen. Was wel weer mooi om mensen te spreken en de intresse van de mensen naar je trip. Toen we weg gingen uit Rockhampton was ik ook in 1x vertrokken en heb ik gewoon 6,5 uur aan 1 stuk doorgeslapen.

Donderdag toen we in Airlie Beach aankwamen vroegen er heel veel mensen aan me hoe ik dat kon. Zolang slapen in een bus. Ik zei zo van “Je kan me overal op neer leggen en hoe verrot het ook is ik slaap wel, ben wel wat gewend geraakt in Australie). Toen ik eindelijk al me bagage had ging ik naar me hostel toe lopen in Airlie Beach. Ik verbleef in Nomads in Airlie Beach kleine 10 minuten lopen van de Bus stop. Mooi goedkoop hostel voor mij. Ik had 2 dagen gratis accomedatie maar die ging ik gebruiken als ik terug kwam uit Whitsundays, had online al geboekt bij ze voor $21 de nacht terwijl andere $28 de nacht moeten betalen. Dus dat was weer lekker meegenomen. Het hostel zag er gewoon uit als Centerparks dit was gewoon raar. Allemaal huisjes en een zwembad er middenin. Dit was zeer relaxed om te zien wel. De kamer was 1 van de beste die ik het meegemaakt in Australie. Zo netjes en groot. Voor 8 personen in totaal heb je 2 douches 2 wastafels en een wc in je kamer. Dit is gewoon super geregeld. S’middags even rond gelopen door Airlie Beach was niks te doen eigenlijk in Airlie het is gewoon een lange Boulevard met winkeltjes en heel veel tourshops. Dus ben ik maar even wezen relaxen in het hostel. Even mailen naar mensen en even een film kijken. Eenmaal om 22:30 viel ik als een blok inslaap niet normaal meer:P.

Vrijdag even inchecken bij de tour maatschapij van Solway Lass. Om te laten weten dat ik echt mee ging zaterdag. Dus hup dat allemaal regelen kreeg ik een kleine tas mee waar ik al mijn spullen in moest doen. Ik kijk zo na die tas ik dacht ja fuck dit hie kan ik niet alles in krijgen ik neem me eigen tas wel mee:p. Eenmaal terug bij het hostel heb ik even alles klaar gemaakt me camera me videocamera maar ik miste nog wat een onderwater camera. Dus ik kijken naar een onderwater camera. Kon er 1 huren voor 3 dagen voor $130 of een wegwerp camera kopen (2 stuks) voor $50 en dan nog laten ontwikkelen voor $40 dus ik zat te twijfelen. Dus ik even naar het Centrum toe. Kom ik bij een shop uit waar ze te koop zijn normale onderwater camera’s voor $250 heb ik er maar 1 gekocht die tot 10 meter onderwater kan dust proof, freeze proof & shock proof. Ik zat wel eerst te twijfelen maar ik had zoiets van ik heb hard gewerkt in Sydney dus kan ik het me wel permiteren. En het vooruitzicht dat ik in een week tijd toch in Cairns ben om te gaan werken dus ja deed ik het gewoon. Eenmaal dat binnen ben ik in het hostel even film gaan kijken want ik was aardig moe geworden van het slenteren overal heen dus vond ik wel even tijd voor wat rust;)

Zaterdag om 18:40 vertrok mijn bus naar de Solway Lass toe. Maar eerst moest ik nog even de dag doorkomen in het hostel. Dus maar even na de kapper toe want me haar werd weer te lang en er moest gewoon weer even wat van af;). Eenmaal rond 18:00 ben ik even vlug wat gaan eten bij de MC Donalds. Om 18:40 werd ik opgehaald door de bus om me na de haven toe te brengen. De rit na de haven toe was maar 3 minuten dus viel reuze mee;). Eenmaal bij de boot aangekomen kregen we wat uitleg over wat er ging gebeuren deze dag en waar we naar toe gingen. Dit was zeer mooi om te horen wat ze gingen doen. We hadden een avond op het water met varen dus je kon heel mooi de sterren zien en dolfijnen zien springen. Alleen het nadeel was we mochten geen foto’s maken omdat dit verblindend is voor de Captin en voor boten in de omgeving als noodsignaal betekend al die flitsen. We kregen nog wat snacks op de boot en om 22:00 kregen we nog pompoensoep. Pompoensoep had ik gemist want ik lag al knockout op me bed met een boek te lezen. En door het schommelen van de boot van je heel makkelijk in slaap.

Zondag om 07:00 begon het ontbijt dit was een zeer uitgebreid ontbijt. Scrambled eggs, bacon, toast, yoghurt, fruit, muesli, koffie en thee. Een zeer goed ontbijt en dat was ook wel nodig voor mij. Want tot nu toe at ik s’morgens alleen vlug 2 broodjes of even wat cornflakes dus was weer lekker even. We voeren naar White Haven toe. Dit is het strand met echt de schitterende stranden. De witte stranden. Het zand is zo schoon zeggen ze dat als je je ring ketting van silver of goud erin wrijft dat het helemaal gaat glimmen weer zo dat het lijkt of het gepolijst is weer. Heb dit helaas niet gedaan want had uit voorzorg me ketting en ring op de boot gelaten want wil ze niet kwijt raken. Ik heb de tocht naar het strand toe mieren gegeten. Deze mieren zijn zeer voedzaam en smaken naar citroen. Leuke trucje wat ik geleerd heb daar is dat ze overal leven en dat ze een groen achtereinde hebben. Ze zijn overal in Australie te vinden en als je ooit strand kan je deze dieren eten voor hun voedingswaarde en voor hun vocht. Gezwommen op Whitehaven beach dit was gewoon amazing zo mooi en schoon dat het is. Heb nog stingrays & citroen haaien gezien. Eenmaal daarvan terug gekomen nog met een touw van de boot afgezwaaid alleen Tom is weer gek in zun hoofd die doet het van het hoogste punt:p. Dus vanaf 6 meter hoogte even aantal salto’s maken. En dan heb je iedereen staan kijken van Wauw hoe doet hij dat:p. Meeste van groep waren rustige mensen. Stelletjes oudere mensen. In totaal waren er maar 6 backpackers op deze boot. De jongste was 19 jaar en de oudste was 82 jaar. Ik vond dit helemaal niet erg want ik heb express voor deze boot gekozen omdat deze het mooist was en geen party boot was. Eenmaal weg bij Whitehaven beach gingen we weer de open zee op naar onze volgende bestemming maar dan voor de volgende dag. S’avonds nog even relaxed een paar biertjes gedronken en een boek gelezen van de boot. Dit boek ging over piraten die over de oceaan regeerde tussen 1650 en 1750 zeer intressant om te lezen.

Maandag met een klein halfuurtje varen van 1 van de mooiste uitkijkpunten over de whitsundays. Dit was gewoon amazing such a beauty. Maar wat een klim van ongeveer 1,5 uur van 4 kilometer. Maar wel heerlijk om te doen. Alleen mocht wel een handdoek meenemen voor al het zweet weer:p. Eenmaal aangekomen op de top had je een uitzicht over de hele whitsundays en alle eilanden zowat. Je keek de haven in waar de boot lag aangemeerd dit was super om te zien. Eenmaal toen we daar van terug gingen werd de lunch voorbereid voor ons al. En wat voor een lunch sausage egg bacon toast salad fruit amazing again. Eenmaal lunch op zijn we gaan varen naar onze nieuwe plek waar we gingen snorkelen. Deze tour duurde alleen 3 uur en dat was wel lang met zeilen maar ondertussen biertje erbij boek lezen heerlijk. Eenmaal aangekomen bij de snorkelplek werd ons gevraagd om onze stingray suit (wetsuit) aan te doen. Ik stond samen met een aantal op het achterdek wetsuit aan te doen, staat er een meid bang te wijzen niet normaal meer en te stotteren. Ik zo “What the fuck is wrong” zegt ze “look in the water” zwom er een 2 meter lange haai naast de boot. Ik zo what the fuck nice. Captin komt zo kijken en die meid zegt “I’m not going in to the water with that shark” zegt die captin zo van “It is just a shark it will not bite you your too big for them”. Dus hup wij de boot in en naar de snorkelplek. Eenmaal daar afgedropt ik meteen kijken onderwater. Dat is gewoon schitterend om te zien de vissen het koraal enzo. Ik heb een schildpad gezien en zoveel mooi koraal (zie foto’s). Eenmaal na 2 uur snorkelen werd een meid helemaal gek schreeuwde ze voor help. Ik dacht zo dat is toch niet die haai. Was ze gestoken door een Jellyfish in haar hand. En moord en brand schreeuwen op de boot steeds niet normaal. Het werd gewoon langzamerhand irritant. Dus ik loop erzo heen van “How are you feeling” zegt ze “It hurts that vinegear doesn’t help”ik zo van “I got something better that help that is Urine that helps better so if you want i can give you some if you want:p” ja en toen ik dat zei ging het in 1 keer zeer goed met haar. Je kan ook overdrijven met een kleine sting ervan niet zeiken en gewoon door gaan. Maar dat ben ik gewoon doorgaan;).S’avonds een heerlijk diner gekregen en een super mooi zonsondergang gezien (zie foto’s). S’avonds heel lang gepraat met een stel uit de Gold Coast van Australie. Ze hebben me allemaal tips gegeven met dingen die ik moet gaan doen in Australie en wat ik over moet slaan enzo wat niet de moeite waard is dus dat is wel zeer mooi meegenomen.

Dinsdag de laatste dag op de boot helaas jammer maar ja aan elk avondtuur komt een einde. Meteen toen we het ontbijt ophadden zijn we gaan snorkelen bij de Blue Lagoon dit was zo mooi om te zien. Hier waren wel 100 vissen bij je in de buurt dit was super om te zien. Er was daar een vis de heet Elvis vanwege zun kuif. We hebben vissen daar kunnen voeren en mooi kunnen duiken naar het koraal toe. Ik heb nu in de gaten dat ik tot ongeveer 3 a 4 meter kan duiken totdat ik druk op me oren krijg dus dat gaat ook weer goed. Dus hopelijk kan ik straks in Cairns me PADI halen en gaat het goed met de oren maar het is even afwachten dus hoop dat het goed komt;). Eenmaal toen we daar uit waren gesnorkeld zijn we weer verder gaan varen. Na ongeveer 2,5 uur varen zijn we weer gestopt bij het reef. Daar konden we nog even 1 uurtje snorkelen als we wouden. De meeste wouden niet meer op 8 personen na. Dus hup nog even snorkelen en nog wat foto’s maken. Blue Lagoon was het beste plekje met duiken vond ik vanwege het mooie koraal en de schitterende vissen. Eenmaal daar nog een uurtje gesnorkeld was het tijd om terug te gaan naar Airlie Beach. Op de terug vaart naar de haven terug was het een erg wilde zee dit was niet echt fijn. Kon niet normaal over het dek heen lopen en was niet echt lekker om een boek te lezen in zulk weer:p. Maar toch heel huids terug gekomen in Airlie Beach. Eenmaal terug in Airlie Beach ben ik weer in gaan checken in me oude hostel Nomads. Hier had ik nog 2 dagen gratis accomedatie staan dus die heb ik meteen even opgenomen. Meteen even foto’s bekijken en ze zijn mooi geworden. S’avonds maar even naar de MC Donalds toe want ik had geen zin om te koken eigenlijk;). En daarna nog even vlug een filmpje gekeken en slapen want na 3 dagen op zee was ik wel aardig kapot maar ja dat hoort erbij.

Nou mensen dit was een lang verslag over Whitsundays een verslag van 1,5 week dus mijn volgende verslag is iets korter maar dat mag de pret niet drukken. Veel lees plezier en geniet van de foto’s.

Cheers Matés.

• 29 Oktober 2012 - 01:20

Tom Jongerling:

Foto's upload ik zo snel mogelijk internet snelheid is niet al te best hier dus geniet ze eerst van het verslag en de foto's komen er zo snel mogelijk aan. Vandaag of morgen staan ze erop;)

• 29 Oktober 2012 - 07:26

De Oudjes:

Hoi Tom, wat een mooi verhaal, heb je ook foto's van de Harley Davidson tour in Agnes water? Zeker lekker bruin geworden, heel veel zonne vitamientjes op gedaan. Het is wel heel leuk dat je steeds weer nieuwe mensen tegen komt, die hebben ook weer nieuwe tips en verhalen. Maak er weer een mooie week van richting Cairns.

Safe trip

• 29 Oktober 2012 - 08:08

Gerben En Linda:

Hè broertje,

Wat een mooi verhaal.
    Geniet er lekker van.
    Je hebt het echt verdiend.
    Heb je ook foto's van jezelf?

Liefs Gerben en linda

• 30 Oktober 2012 - 14:06

Tom Jongerling:

Foto's staan erop geniet ervan;)

• 30 Oktober 2012 - 21:17

Jacqueline Jonker:

Hallo Tom,
    Ik sta versteld wat je allemaal mee maakt, petje af!!!
    En volgens mij geniet je van elk moment!
    Tom ik reageer niet zo heel vaak,ik volg je wel.
    Groetjes en zet hem op!
    Jacqueline Jonker.

• 18 November 2012 - 10:47

Oom:

Tom,

Goed om allemaal te lezen en zeker mooie foto's
    Blijf genieten!!!

Mandy en Werners