Week 26: Airlie Beach, Townsville, Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 26: Airlie Beach, Townsville, Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 26: Airlie Beach, Townsville, Magnetic Island

Blijf op de hoogte en volg Tom

19 November 2012 | Australië, Magnetic Island

Week 26: Airlie Beach & Townsville

Op de veranda bij Nathasja en Wade zit ik hier nu met heerlijk weer dit verslag te typen. Druk opzoek naar werk. Het gaat nog wel wat stug met werk vinden maar ja ik ben hier ook nog maar een paar dagen dus even geduld hebben nog;)

Woensdag in Airlie Beach lekker even relaxen geen gekke dingen doen. Maar kwam erachter dat het toch maar eens tijd werd voor een nieuwe Backpack want deze was toch te klein geworden. Dus even kijken in het centrum voor een nieuwe backpack. Helaas niks goeds kunnen vinden dus dat word Cairns maar om er 1 te vinden. S’middags inslaap gevallen op de kamer. Dit was weer eens lekker s’middags even goed bij slapen. Het weer + de hitte maakt je aardig lui en moe. Kost best veel energie om met 30 graden door de stad te lopen. Eenmaal wakker weer rond 4 uur kreeg ik een sms van Roy dat hij terug was van Whitsundays en of ik een biertje wou gaan drinken. Natuurlijk gaan we biertje doen. Sinds Sydney niet meer met Roy gesproken en biertje gedaan dus ja dat was uiteraard zeer gezellig weer. Veel bij te praten in bijna een maand tijd met wat hij heeft gedaan en wat ik heb gedaan aan trips. Veel informatie en tips uitgedeeld. Roy moest helaas weg om 18:45 voor afterparty van zijn trip op Whitsundays. Dus heb ik nog even met wat kamergenoten aan de bar gezeten een biertje doen. En toen maar optijd naar me bed toe.

Donderdag het werd tijd om me Greyhound te boeken naar Townsville toe. Eenmaal dat gedaan heb ik meteen maar even me tassen goed ingepakt zodat ik de rest van de dag daar geen omkijken naar had. S’middags even naar het lagoon toe gelopen. Stelde niet heel veel voor als je Whitsundays hebt gedaan is dit niks bijzonders om allemaal boten te zien. S’middags rond 16:00 met Roy weer biertjes wezen drinken aan de bar in het Hostel. Voor 1,1 liter bier betaalde we maar € 7 dat viel mooi mee en was ook lekker. S’avonds rond 18:00 ging Roy naar zijn hostel toe om alles even te regelen voor zijn vetrek op vrijdag. Dus ik maar even Pizza halen bij Domino’s. Eenmaal rond 20:30 kwam Roy weer terug voor nog een aantal biertjes te doen met mijn kamergenoten erbij. Super gezellig om met zun 8ten biertjes te drinken en te praten over alles en nog wat. 1 van me kamergenoten moest om 23:45 de bus halen, vergat hij de tijd helemaal dus nog 10 minuten had hij maar om de bus te halen. Hij heeft het gelukkig gehaald;) Omstreeks 00:30 was het tijd om te gaan pitten maar. Afscheid weer genomen van Roy deze keer was het voor het laatst. We zouden elkaar in Australie niet meer tegen komen in Nederland zoiezo weer. Ik was helemaal klaar voor me nieuwe avondtuur op naar Townsville toe;)

Vrijdagochtend me bus zou om 09:15 vetrekken naar Townsville toe. Dit werd 10:30 pas dit leek wel Nederland zolang wachten. En dat in de brandende zon. Eenmaal in de bus ook even film gekeken want de bus rit was een lange. Ik zou om 12:50 aan moeten komen in Townsville maar werd 15:00 dus beetje vertraging. Kom ik in de bus ook een oud reisgenoot tegen die ik overal tegen was gekomen in mij oostkust trip dus daar ook even mee zitten te praten weer. Ze had veel gedaan al alleen was ze nu richting Cairns om werk te zoeken alleen weet ze niet zeker of ze dat nog wel gaat doen. Omdat ze nog maar 3 maand te gaan heeft. Eenmaal in Townsville aangekomen ben ik opgehaald door het Hostel Civic Guesthouse Hostel. Super netjes en schoon hostel. Alleen geen ruk daar te beleven in Townsvile en in het hostel. Het enige wat je kon doen was op internet zitten en beetje buiten boekje lezen. Dus hup informatie zoeken voor Magnetic Island. Na beetje zoeken heb ik besloten om met Koala Express naar Magnetic Island te gaan. Alleen deze kon ik Zaterdag pas boeken i.v.m. Full moon Party die dit weekend was. Dus hup s’avonds maar even beetje niks gedaan en wat wezen kloten op Internet.

Zaterdag maar me trip geboekt naar Magnetic Island toe zondagochtend om 09:45 vetrekken vanuit het Hostel naar de ferry. Even me was weer gedaan na 4 dagen elke dag je hele zeiknat zweten:p. S’middags even naar de Woolworths toe gegaan om even wat eten en drinken in te slaan voor s’avonds en de volgende dag. S’avonds sinds lange tijd weer lasagna gegeten. Was weer goed te vertoefen;). S’avonds even met wat kamergenoten film gekeken. Hun zaten er al een aantal dagen en waren opweg naar Sydney toe. Volgens hun is Magnetic island echt geweldig. Dat is goed om te horen. Eenmaal nadat de film was afgelopen heb ik besloten om nog maar een film te kijken want had toch niks beters te doen hier:p.
Zondagochtend tijd om te vetrekken naar Magnetic Island toe;) 09:45 bij het hostel weg en 10:30 de boot naar Magnetic Island toe. Dacht haal even koffie en wat te eten bij de Ferry stop. Nou dat was weggegooid geld wat een ranzige koffie en eten. En klaag je erover geeft die snol achter de balie aan had je het niet moeten kopen. Dus ik zo van ok is goed. Stoot prongeluk me koffie over die hele toonbank heen. Kon ze het mooi opruimen want dat moest ze ook maar begrijpen;). Eenmaal op de Ferry duurde het ongeveer 30 minuten totdat we op Magnetic Island waren. Eenmaal daar aangekomen meteen de bus in naar Horseshoebay toe. Eenmaal aangekomen bij het hostel kon ik meteen inchecken maar de rest niet. Geen idee waarvoor ik wel en hun niet:p. Misschien vond de dame achter de balie me wel zeer leuk hahaha;). Eenmaal ingecheckt ben ik meteen maar even naar het Centrum gegaan wat drinken halen. Damm voor blikje redbull $6 afzetterij. Dus hup maar niks gehaald en terug naar het Hostel toe. Aan de bar zitten en biertje doen en lekker me verslag van Whitsundays maken;). Om 14:30 ging ik de Koala Express doen. Dit was super. Krokodil vastgehouden, koala, slang, schildpadden, dragons, lizards & Kaketoes. Dit was echt super. En na de tour ook nog papagaaien voeren. Nou die beesten gaan overal op je zitten armen schouders hoofd. En eten maar. (zie foto’s). S’avonds mega Jenga gespeeld. Ik ben gewoon te goed in die dingen en win het ook:p Jug of bier gratis;) Na de Jug of beer maar me nest in gegaan was aardig van het padje of door de hitte en het bier:p.

Dit was mijn korte verslag na Whitsundays houd het in de gaten want snel hierna zou me volgende verslag erop komen van Magnetic Island & Cairns. Momenteel ben ik druk aan het zoeken weer naar een baan. Had een farm job voor 2 a 3 maand. Alleen gister is het afgeblazen doordat de oogst niet goed genoeg was. Lekker is dat weer. Dus hup soliciteren naar andere banen weer;) Maar ik heb er vertrouwen in dus komt wel goed.

Cheers Matés

• 19 November 2012 - 06:55

Tom Jongerling:

Foto's kan ik helaas niet uploaden. Zit met een 3g verbinding van Telstra te werken. Als ik straks ergens stabiel internet heb voor een uurtje ofzo dan zou ik even alle foto's erop zetten. Houd het in de gaten want ga verslagen even achter elkaar erop zetten vanwege achterstand (weer).

• 19 November 2012 - 07:52

De Oudjes:

Hoi Tom, geweldig leuk om je verhalen en avonturen weer te lezen, we weten dat je nu een geweldige job hebt in palm cove, dus alles is weer op z'n pootjes terecht gekomen. Heel veel werk plezier en geniet van de warmte, want aan de kou is niet wennen, volgens papa.

Safe trip

• 19 November 2012 - 11:47

Anki En Marcel:

He Tom weer een mooi verhaal, ook mooi dat je alweer een baan heb gevonden.

groet uit Steenwijk

• 19 November 2012 - 12:07

Carolien:

hoi tom, wat grappig dat je in zon groot land toch weer reisgenoten tegenkomt.
    waren dat ook nederlanders? succes in je nieuwe baan en stuur een beetje zon deze kant op het word steeds kouder hier,
    doei groeten nico en carolien

• 19 November 2012 - 12:49

Andre En Marianne:

Hey Tom,

Goed om te weten dat je ondertussen een baan hebt gevonden, jammer dat je geen foto,s kunt plaatsen maar dat komt wel weer. Je begint toch niet te lijken op Steve Irvin ? Geniet maar van het mooie weer het begint hier winter te worden.
    Veel geluk met alles wat je nog gaat zien en doen.

Groetjes van ons!!

• 21 November 2012 - 21:40

Gerben En Linda :

Hè broertje,

Wat een mooi verslag.
    Geniet er van.
    Tot het volgende verslag.

Liefs ons