Week 27: Magnetic Island & Cairns
Blijf op de hoogte en volg Tom
27 November 2012 | Australië, Palm Cove
Maandag laatste dagje op Magnetic Island samen met een Irishe en een Duitse meid een auto gehuurd. Kosten $90 voor een dag en dat gedeeld met zun 3en heel mooi. Ik ging als eerste rijden maar. Hup naar Horseshoebay toe weer. Een stukje van maar 12 kilometer. Groter is het eiland ook niet. Maar een mooi eiland niet normaal. Veel ruige bergen en bossen waar je zo in kan verdwalen en niet meer uitkomt door het ruige landschap. Eenmaal in Horseshoebay aangekomen weer zijn we gaan plannen wat we wouden doen. Ik wou gaan vissen en de dames wouden gaan snorkelen en zonnen. Dus hup wij in de auto plekken zoeken waar beide dingen konden. Helemaal naar het begin weer toe gereden om een Hengel te huren en aas te kopen. Zodat ik lekker kon gaan vissen. Maar waar konden we snorkelen en vissen? Horseshoebay kon dat alleen maar dus hup weer naar Horseshoebay toe. Eenmaal daar aangekomen weer ben ik meteen gaan vissen. Alleen weinig succes ermee. 1 klein visje gevangen. Maar ja wie het kleine niet eert is het grote niet waard. 2 uur lang nog wezen vissen maar niks gevangen het enige wat ik heb gekregen is een verbranding op me armen en me nek. Ja dom weer me niet ingesmeerd. Maar gelukkig geen last van gehad. Eenmaal toe we klaar waren met vissen/snorkelen hebben we maar de auto terug gebracht want er was niet veel meer te zien met de auto en alleen dingen lopend maar. Dus zijn we terug gegaan even boodschappen doen en met de bus terug naar het hostel toe. Leuk dingetje om te weten over Magnetic Island is dat hier voornamelijk gepensioneerde mensen leven. En dat het heel rustig is en weinig gebeurd. Eenmaal s’avonds bij het hostel was er een bingo. Ik dacht waarom ook niet ik speel wel mee. Dus hup bingo kaart mocht je pakken. En ik dacht wil wel nummer 11 en 9 hebben erop. Kaart gevonden met die 2 nummers erop en spelen maar. Wie had de eerste bingo ja hoor Tom gratis pint bier gewonnen. Mooi meegenomen weer. En wie had volle kaart bingo ja hoor Tom weer. Gratis jug (1,1 liter) bier gewonnen. Toen gingen ze maar opnieuw beginnen. Toen had ik maar besloten om niet meer mee te doen had wel genoeg aan 1,6 liter bier;).
Dinsdag vertrokken om 10:30 uit het hostel weg. Want om 12:00 had ik de bus naar Cairns toe. En de ferry vetrok 11:10 en kwam ik 11:45 aan in Townsville weer dus dat was mooi op elkaar afgestemd. Eenmaal op de boot kom ik een oud collega kameraad van me tegen uit Sydney Johan. Met hem heb ik ongeveer een maand bij Atlantis gewerkt en veel afgelachen en gedronken. Dus was wel weer even leuk om het te zien. Hij ging naar beneden toe reizen en ik omhoog. Dus dit was ook voor ons 2 het laatste contact in Australie omdat hij over 4 weken naar huis toe ging weer. Eenmaal aangekomen in Townsville stond de bus naar Cairns al klaar dus dat was mooi gepland. Eenmaal in de bus naar Cairns toe Nathasja gesmst hoe laat ik ongeveer in Cairns aankwam. Omdat ik bij Nathasja en Wade een tijdje kon blijven logeren wel om even op krachten terug te komen en even een rustige omgeving te zijn. Eenmaal aangekomen in Cairns om 18:00 werd ik om 18:30 op gehaald door Wade. Meteen liet Wade me allemaal mooie en leuke dingen zien van Cairns waar wat te beleven is en waar ze mensen zoeken voor werk. Dus dat was super van Wade. Een hele aardige vriendelijk man. Eenmaal aangekomen bij hun huis heb ik kennis gemaakt met hun 2 kinderen Seth hun zoontje van 3 jaar een heel beleefd en lief jongetje. En gek van Lego en Dinosaurussen. En hun dochtertje Emma van 10 maand. Een schat van een kind veel lachen en gek doen. Ze hadden hun logeer kamer voor me klaar gemaakt dat ik daar kon blijven en dat ik me niet verplicht hoefde te voelen om met een paar dagen weg te gaan. Dat vond ik echt heerlijk. Zodoende kon ik weer een beetje op krachten komen en stabiliteit hebben met alles. S’avonds met Wade buiten gezeten wat eigen gestookte Bundaberg rum gedronken met cola. Heerlijk spul is dat.
De rest van de week ben ik bij hun in huis gebleven om rust te krijgen en me te concentreren op werk te zoenen. Heel veel solicitatie heb ik de deur uit gestuurd en heb ik vooral relaxed aan gedaan geen gekke dingen doen niet stappen enz.. Want als ik snel weer werk had heb ik me energie wel nodig ervoor. Wade had ook nog voor me gekeken voor werk bij zijn werk daar zochten ze eventueel een parts collecter. Dat houd in iemand die in het magazijn onderdelen bij elkaar zoekt en deze verstuurd naar de bedrijven die ze besteld hebben. Alleen helaas die baan was al weggeven. Ik heb intotaal een kleine 30 solicitaties die week eruit gestuurd. Bij work and travel shops geweest voor werk. Bedrijven me CV afgegeven en afwachten maar. Maar vaak kreeg ik terug van dat ik aan de eisen ruim voldeed alleen dat ze liever vrouwen hebben want die zijn beter van de omzet. Mooi is dat dat je dan deel gediscrimineerd word. Maar ja we laten de moed niet zakken dus soliciteren we door gewoon bij allemaal bedrijven. Heb me horizon ook verbreed in banen heb ook op farm work en construction werk gesoliciteerd. Want ja misschien is dat wel wat voor me ook nog. Helaas geen geluk daarbij. Dus ja ga je twijfelen ook zou ik naar Darwin gaan en daar me geluk beproeven of blijf je hier en ga je nog een kans wagen. Daar heb ik wel even 2 dagen over zitten te denken. En veel rond vragen en bellen naar bedrijven toe voor werk. Eenmaal in Cairns ook gesoliciteerd als travelshop medewerker en als party begeleider. Pub Crawls begeleiden dit had ik ook in Sydney gedaan dus ja dacht waarom ook niet. Eenmaal aan het eind van de week had ik nog geen reactie terug voor solicitatie die goed concreet waren. Had er wel 2 maar die wouden erover denken nog of ze me aanzouden willen nemen of niet omdat ik een man was. 1 van die bedrijven heeft me eergister (25 november) gebeld of ik bij hun zou willen komen werken. Ja 3,5 week te laat kerel natuurlijk heb ik al wat ga niet wachten op jouw. Heb ik niet gezegd tegen ze zei dat ik al voorzien was en dat ik het opprijs stelde dat ze nog aan me dachten. Zondag had ik besloten om nog 1 week in Cairns te blijven om werk te zoeken en dan hopelijk dat ik wat heb gevonden anders zou ik verder reizen naar Darwin toe. Dus 5 dagen nu volop zoeken naar werk en hopen dat ik wat vind. In die week is ook aardig wat gebeurd met werk maar helaas lezen jullie dat in mij volgende verslag pas;). Ik heb bij het zoeken naar een baan ook heel veel hulp gehad van Nathasja en Wade ze probeerden me overal mee te helpen. En kon elke keer mee eten met ze en gewoon drinken pakken wat ik wou en daar hoefde ze niks voor terug dit vond ik echt super van ze en zou ik ook niet vergeten.
Dit was mij verslag van Magnetic Island en Cairns. In mijn volgende verslag zou ik jullie vertellen over mij Farm work job en over mij baan nu in Apres Beach Bar & Grill in Palmcove. Dus hou het in de gaten. Helaas bij dit verslag zitten ook geen foto’s vanwege dat ik op een Telstra 3G internet werk en ik per MB moet betalen dus foto’s komen later erop maar houd het in de gaten.
Cheers Matés
27 November 2012 - 15:14
De Oudjes:
Hoi Tom, gelukkig weer een verslag met heel veel belevenissen, je hebt weer werk en in de buurt van Cairns zijn ook nog veel leuke dingen te beleven en te zien volgens Capitool reisgidsen.Natjasha en Wade weten ook nog wel plekken die je moet zien denk ik, toch is het fijn om even bij te tanken bij "bekenden". Geniet van je nieuwe job en appartement met eigen zwembad en het hele mooie weer, hier wordt het steeds kouder.
Safe trip -
27 November 2012 - 19:13
Carolien:
he Tom,
jammer dat het vissen niet wilde lukken, maar dat zal je wel niet veel kunnen schelen denk ik, als je maar lekker kunt genieten van de rust en het mooie weer en de Meisjes?????
fijn dat je een goede plek hebt bij Natasja en Wade en dat je goed met ze overweg kunt.
he werk ze en denk even aan hier als je weer lekker in de zon ligt. wij hebben de eerste storm gehad en ze voorspellen sneeuw voor dit weekend dus dan weet je het wel.
doei groeten en pas goed op jezelf, ik houd je ouders wel in de gaten hoor, dat ze geen rare dingen doen en zo ( hm hm) -
29 November 2012 - 20:18
Gerben En Linda:
Hallo Broertje,
Wat maak je er elke keer toch weer een mooi verslag van.
Wat leuk dat je zoveel dingen beleeft, daar in het mooie Australië.
Wat fijn dat je goed met Natjasha en Wade op kan schieten.
Geniet van het mooie weer daar, wij gaan hier in Nederland het koude weer tegemoet.
Liefs Gerben en Linda -
30 November 2012 - 12:17
Anki En Marcel:
He Tom, weer een mooi verhaal. Maar wie gaat er nu vissen terwijl er 2 meisjes gaan zonnen???