Week 29 tot 35 (11-11 tot 23-12): Palm Cove - Reisverslag uit Palm Cove, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 29 tot 35 (11-11 tot 23-12): Palm Cove - Reisverslag uit Palm Cove, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 29 tot 35 (11-11 tot 23-12): Palm Cove

Blijf op de hoogte en volg Tom

05 Januari 2013 | Australië, Palm Cove

Allereerst iedereen de best wensen voor het nieuwe jaar en hoop dat jullie allen een goed en gezond uiteinde en kerst hebben gehad. Ik loop heel ver achter met me verslagen en dat moet ik toch inhalen en dat lukt me niet om week voor week te doen dus doe ik even 6 weken in 1. In 6 weken tijd doe je niet heel veel dan alleen maar werken en geld verdienen. En zo nu en dan een klein feestje. Dus dit verslag gaat misschien iets langer worden en dan zijn jullie op de hoogte van leuke, gekke, mooie dingen die ik hier heb gedaan die weken. Misschien loopt het niet helemaal synchroon sorry hiervoor.

Staff house naar toe verhuist mooi huis mooi groot. Maar wat een kaal huis eigenlijk niet normaal meer. Maar met zun 3en het delen is toch wel mooi. Marcel & Tommy zijn 2 jongens die er ook in wonen. Hun werken beiden in de keuken. Marcel aardige gozer maar toch een beetje een alcohol verslaafde heb ik het gevoel. Enige wat hij doet is drinken en feesten en voor de rest niks. Tommy een jongen die niks zegt en alleen maar een tering troep ervan maakt. Tommy en ik hebben hier ook een aantal aanvaringen over gehad al. Hij maakt gewoon overal een bende van en laat het gewoon liggen. Ach ja die jongen is nog maar 18 jaar en weet nog niks eigenlijk. Zo kijk ik er dan ook weer naar. Betaal per week $175 voor het staffhouse aan huur. Is gewoon veelste veel maar ja ik heb niks anders om naar toe te gaan. Appartement kost 350 per week gewoon. En ja als je dan met zun 2en dat doet is het nog steeds $175,00 maar dan heb je wel je eigen plek en dichterbij ook. En ook een stuk schoner;)

Palm Cove een hele mooie plaats om er te zijn alleen moet je dat een beetje zien als een klein dorpje. Er is niet veel te doen. Je kan op een Jet-ski gaan zwemmen of in een kano gaan en dat is. Maar tot je rust kom je er zeker. Tenminnste ik. Dit komt ook omdat ik wel veel drukte heb meegemaakt in Sydney en dat je dan blij bent dat je dan ergens rustig woont. En ook vooral dat je uit een plaats Steenwijk komt en dat ook redelijk rustig is. Andere mensen die hier werken komen uit Den Haag of Rotterdam weg. Palm Cove is volgens velen een paradise omdat het zo mooi is en zo rustig is. Je kan het ook wel zien als een lange boulevard op een vakantie plek. Waar iedereen heel aardig is en heel vriendelijk. Daarvoor houd ik er ook zoveel van.

Apres Beach Bar and Grill een super mooie plek om te werken. Voor mij en mijn diploma’s die ik heb gehaald. Is dit werk wat je met 2 vingers in je neus doet. Maar door het weer is het zwaar en vermoeiend. Je werkt 8 tot 10 uur per dag met 30 graden op de gezicht. Het is 1 van de drukste plekken in Palm Cove. Alle locals en touristen komen hier heen om wat te eten of te drinken. Het restuarant en bar werken eigenlijk alleen maar Backpackers. Op Adam, Luke & Ryan na die locals zijn. Voor de rest runt het bedrijf op backpackers die er 2 tot 4 maand er blijven. Met de keuken heb ik niet echt een goeie band vooral omdat hun zo zijn van het arrogante en noncelante werk. Daar kan ik zeer slecht tegen. Maar toch moet je er mee werken en het beste eruit halen. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld: Een steak is te gaar gekookt en moet zo snel mogelijk een nieuwe komen dan duurt het gewoon 45 minuten inplaats van 15 minuten dat het ook kan. Personeelseten is het ook hetzelfde. Wanneer jij je eten uitvraagd gaat je pauze in. Je eten komt dan 45 minuten later omdat ze gewoon geen zin en geen tijd ervoor willen maken om het te maken. Meerdere van het personeel klaag er al over maar toch laten we het allemaal gaan wel. Hun kunnen ook lang genoeg wachten op ons als ze dingen nodig hebben zo zijn wij dan ook.

Robin is naar Palm Cove gekomen om te werken. Hij kon geen werk vinden in Sydney dus heb ik hem hier aan een baan geholpen. Hij is nog een jong broekie van 19 a 20 jaar. En denkt dat alles op hem afkomt zonder bedankje of respect. Dit is toch wel iets waar meerdere in het bedrijf hem op afrekenen. Altijd zeurt hij over veel uren dat hij wil werken. En dan krijgt hij ze eindelijk voelt hij zich niet goed genoeg om te werken. En wil hij dingen doen en zien. Ja je moet je keuzes maken hier wel. En voor mij is dat ook gewoon van werken en niet zeuren. 2,5 maand a 3 maand knallen en dan kan ik weer relaxen. Maar zulke broekies als hem zien dat niet. Ik ben zelf 1 van de oudste daar in het bedrijf en weet ook gewoon hoe het wereldje loopt erin.

Coles/Smithfield, wat een belevenis toch elke keer om daar naartoe te gaan. Coles is hier ongeveer 5 minuten met de bus vandaan en is denk ik 3x zo groot als C1000 Bert Vis en dat is klein vergeleken voor hun hier. Maar elke keer moet ik zoeken naar dingen. Maar toch elke keer super om je boodschappen te doen daar. Smithfield is een shoppingcentre wat voor Australie klein is. Maar voor ons Nederlanders kan je er gewoon een hele dag in rond hangen en rondkijken. Ik ga er soms op me vrije dag gewoon heen om te kijken en koffie te drinken en dingen te bekijken. Ga vaak even na AB Games toe in Smithfield en dan even kijken welke nieuwe films en spellen er op de markt zijn gekomen. Je kan hier bijvoorbeeld een film gewoon 3x ruilen en weer een nieuwe meenemen. Wat vele backpackers doen is dan. Film kopen branden ruilen branden en ruilen en branden. Dit moet je wel binnen 30 minuten doen dat je zoiets hebt van nee is toch niet de film die ik wil of hij werkt niet dat je maar nieuwe wil hebben. Zulke dingen doe ik dan weer niet maar hoor de verhalen wel. Toch mooi en makkelijk hoe dat hier gaat.

Trips doe ik hier eigenlijk niet. Ben na 5 á 6 dagen werken wel kapot en dan ga ik liever even voetbal kijken op tv, zwemmen en relaxen. Robin vind dat zeer saai dat ik dat doe en zegt ook van je ziet helemaal niks van Palm Cove hier. Krijgt hij van mij het antwoord kerel ik zie genoeg dingen hier maar ik spaar liever me geld dat ik straks veel leuke dingen kan doen en dat ik genoeg kracht steeds heb voor me werk. In de tijd dat ik hier nu zit ben ik 2x ziek naar huis gegaan. 1ste keer was na een 14 uur shift de vorige dag 4 uur slapen en weer moeten werken dat trok ik niet. Dit ivm met me maag die me opbrak. De 2de keer kon ik niet doorgaan omdat ik gestopt was met roken (rook s’avonds nog eens me sigaretje en met een biertje of tijdens stress.) maar het blijft bij 3 a 4 per dag maar dan. Ik begon toen zo erg te hoesten dat ik gewoon zoveel last van me rug had gekregen erdoor dat ik gewoon niet kon lopen. Ben ook naar huis gebracht toen omdat ik niet kon lopen.

Vluchten heb ik allemaal geregeld nu me vlucht naar Nieuw-Zeeland staat op 22 Februari en heb nog geen datum terug gepland dit doe ik als ik daar ben wel. Zie wel hoelang ik het financieel vol houd daar;) Werk hier tot en met 25 januari en dan ga ik na Melbourne toe en dan naar Adelaide Great Ocean road. Met de trein naar Alice Springs toe en dan vliegen naar Sydney daar even aantal dagen nog verblijven spullen ophalen en dan vliegen naar Brisbane want vanuit daar vlieg ik naar Auckland toe. Darwin stond ook op de planning maar vanwege regen seizoen doe ik het niet. Want wil niet $800 uitgeven aan dingen die ik niet kan doen of dingen die niet mooi genoeg dan zijn. Dus sla ik dat over. Jammer helaas wel maar moet wel keuzes maken. Misschien krijg ik er wel spijt van en misschien niet maar keuzes moet je maken.

Voor de rest heb ik hier niet veel bijzonders mee gemaakt de weken hier Solar Eclipse is hier geweest niet gezien want ik moet 14 uur werken die dag en vond het niet heel bijzonders om het te doen. Hoorde ook dat het bewolkt was en maar 10 seconden goed zicht was dus goed dat ik het niet gedaan had. Ik zou begin volgende week me verslag van Kerst en Oud en Nieuw ook online zetten want daarin zijn leuke dingen gebeurt. Voor de rest werk ik nu om geld te verdienen en weinig uit tegeven. Heb nog snorkelen en duiken in Cairns staan en wil nog Uncle Brains tour hier doen. Dit is een tour deels door de outback heen heb ik gehoord. Dus daar heb ik wel zin in om te doen.

Nou iedereen we spreken elkaar weer. Tijd gaat snel 9 maand ben ik hier al. En kan met veel trots terug kijken hier op. Nog 3 maand te gaan en 1 jaar zit er alweer op. Gaat snel al. Maar geniet nog steeds met volle teugen.

Cheers Mate’s and I’m going to grap another stubbie if I still got something left ;)

• 05 Januari 2013 - 11:42

Gerben En Linda:

He broertje,

Wat een mooi verhaal weer. Ik dacht al waar blijven de verslagen, want je liep wel heel erg achter.
    Voordat je naar Australie ging was jij ook een rommelkont, dus kan je zien wat wij er van vonden, hahaha.
    Geniet er lekker van, voordat je het weet ben je weer terug in het koude kikker landje.

Liefs Gerben en Linda

• 05 Januari 2013 - 12:06

De Oudjes:

Hoi Tom,

je hebt heel veel mooie dingen in het vooruitzicht, Melbourne, Ayers Rock en Nieuw Zeeland en hebt natuurlijk geweldig mooi weer. Ik las net in de krant een hitte golf in de buurt van Melbourne, ca 40 graden.

Wat je doet is natuurlijk heel verstandig je kunt je geld maar 1 keer uitgeven en om in het regen seizoen naar Darwin te gaan, is natuurlijk weggegooid geld, wie weet wat je nu op je nieuwe trips tegenkomt.

Het was ontzettend leuk om te skypen met de kerst, ook opa vond het ontzettend leuk om je weer te zien en te horen en wenst je natuurlijk alle goeds toe .

Geniet van je leventje in het verre Down Under.

Safe trip

• 05 Januari 2013 - 12:23

Carolien:

he Tom,
    jij ook de allerbeste wensen voor 2013, en een veilige terug keer naar Nederland, later dit jaar.
    nog even het lange werken volhouden en dan weer een poosje genieten.
    groeten Carolien en Nico

• 05 Januari 2013 - 15:55

Wilco En Harjet:

Voor jouw ook de allerbeste wensen voor 2013 en probeer de laatste maanden zoveel mogelijk te genieten, want voor je het weet ben je weer terug in Nederland!

Groetjes de Noormannen

• 06 Januari 2013 - 13:16

Andre En Marianne:

Hoi Tom,

Voor jouw natuurlijk ook de allerbeste wensen voor 2013. De laatste paar maanden zullen voor jou wel heel snel gaan, dus geniet maar dubbel van de dingen die je nog gaat beleven.Leuk dat je nog naar Nieuw Zeeland gaat. In een ver verleden ook nog op vakantie geweest in de buurt van Wellington(Putaruru heet het plaatsje) Ook leuk dat je bij de vorige verslagen weer wat foto s laat zien.
    Veel plezier de komende tijd en wel hard werken maar niet te hard.

Groetjes van ons.

• 06 Januari 2013 - 14:49

Pauline:

Hoi Tom,

Jij ook de beste wensen voor 2013!! Bijzonder om daar oud&nieuw te vieren. Hier viel de regen weer eens met bakken uit de hemel.....
    Dus binnenkort weer in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland? Gaaf hoor, geniet er maar van, voor je het weet zijn de laatste 3 maanden ook alweer voorbij.
    Leuk om nog steeds je verslagen te lezen en wat foto's te zien.
    Zo kan ik mooi zien wat mn oude buurjochie allemaal uispookt.....
    Maak er nog wat moois van en vooral genieten!!!!

groetjes,
    Pauline, Jacco, Maud & Nils

• 13 Januari 2013 - 15:51

Jacqueline Jonker:

Hallo Tom, ik ben iets aan de late kant, maar ik wil je het allerbeste wensen voor 2013.
    Gezondheid en heel veel feestjes. En natuurlijk nog een mooie tijd in Australie! Maak er een mooi jaar van.
    Weer een mooi reisverslag Tom, geniet er van.

Groetjes Jacqueline Jonker.

• 13 Januari 2013 - 20:07

Bert Bron :

Hoi Tom,

Lijkt me alemaal heel leuk daar. Ik zeg altijd, als ik het over mocht doen dan ging ik ook naar Australi of Amerika en daarna huisje, boompje, beestje! Maar ja, misschien als de kinderen groot zijn.
    Veel plezier en geniet er van.

Gr Bert