Week 36: PalmCove (Kerstmis) - Reisverslag uit Palm Cove, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu Week 36: PalmCove (Kerstmis) - Reisverslag uit Palm Cove, Australië van Tom Jongerling - WaarBenJij.nu

Week 36: PalmCove (Kerstmis)

Blijf op de hoogte en volg Tom

16 Januari 2013 | Australië, Palm Cove

Week 36: Palm Cove (Kerstmis)

Kerst in Palm Cove raar om mee te maken. Kerstboom staat er restaurant en bar zijn versierd in kerststyle. Maar een kerstgevoel dat ik er van krijg nee. Kerst muziek erbij geeft me ook geen kerst gevoel. Maar wil het wel graag mee maken hoe het hier gaat. Volgens vele locals die ik heb gesproken is 1ste kerstdag een familie dag dat je met je hele familie uiteten gaat en dan leuke dingen gaat doen. Maar dat het een beetje verwaterd is. Omdat toch vele gewoon werken met 1ste kerstdag omdat 2de kerstdag wat wij in Nederland kennen. Kennen hun hier niet dat is Boxingday. Boxingday is een nationale feestdag hier. Waarin allerlei soorten winkels open zijn en waarin iedereen dus weg is en alle bedrijven gesloten zijn zowat.

Wij hadden zelf op het werk Secret Santa. Houd gewoon in lootjes trekken en voor degene die jij had een cadeau of cadeaus kopen voor $30,00 ongeveer. En s’avonds met zun allen ook kerst diner bij Apres Beach Bar en Grill. Ik zelf was op 1ste kerstdag vrij en dat was wel even raar. Ik wist geen eens wat ik moest doen deze dag er was niks te doen. Je kan niet even naar de stad toe want alles is dicht. Je kan niet naar de winkel toe want die is ook dicht. Had liever gewerkt maar dat kon ook niet. Dit kwam omdat we niet heel veel boekingen hadden staan voor kerst. Dus verveel je je 1ste kerstdag gewoon. Dus maar beetje gaan relaxen zwemmen. Trips kijken en eventueel plannen. En geldzaken uitzoeken hoe duur alles kost wat ik straks wil hebben en mee wil nemen. Dus daar ben ik wel even lekker zoet mee om te doen. En ook iets wat ik zeer leuk vind om te doen. Want 3 maand zitten in een plaats waar niet veel te doen is wel erg:p Dan krijg ik tenminste het echte gevoel weer waarvoor ik dit allemaal doe het werken. En ik probeer toch wel elke week tussen de 40 en 60 uur te werken hier. Niet omdat ik gewoon niks anders kan doen. Maar omdat ik gewoon lekker veel geld wil meenemen op me trips zodat ik straks niet voor onverwachte verassingen kom te staan.

1ste Kerstdag s’avonds zijn we gaan eten bij Apres rond uurtje of 17:00 net dat uurtje tussenpauze voordat het diner ging beginnen. Dus snel en gezellig even met zun allen eten en even koffie na die tijd doen;) En dan weer terug naar het Appartement. Rond 21:00 zijn Robin en ik in Ryan’s auto naar Cairns toe gegaan om Danielle en Chris op te gaan halen. Zij gingen ook nog na het Apres diner nog uiteten in Cairns. En wouden niet met de bus terug dus hebben wij ze opgehaald. Leuk om even weg te zijn en toch een kleine roadtrip te doen nog op 1ste kerstdag. Eenmaal weer terug bij Apres wat gaan drinken en daarna Secret Santa. Secret Santa duurde wel geteld 1,5 uur met meer gedronken en gelachen dan kado’s te doen. Meeste cadeaus was gewoon bier en sterke drank. Ik had zoiets voor mezelf dat wil ik niet krijgen dat is me niks. Gelukkig kreeg ik allemaal Aussie stuff. Aussie singlet Aussie boxershorts. En een Aussie wristband. Nadat alle cadeaus waren uitgepakt moest je raden wie jouw had als Secret Santa. Voor mij was het redelijk simpel dat kon alleen maar Bernie zijn (de vriendin van de Chef-kok). Die wist dat ik echt opzoek was naar Aussie dingen en die had ze voor me gehaald. Want ik vroeg haar ook meerdere keren waar je bepaalde dingen kon halen en wat echt typisch Aussie was. Eenmaal toen Secret Santa afgelopen was nog even drankje gedaan en dan weer naar huis want volgende dag moest wel gewerkt weer worden. Eenmaal thuis staat Robin in 1x paniekerig te doen over een eventuele teken beet. En gaat daar een Ambulance voor bellen. Ik verklaarde hem voor gek maar moest hij zelf maar weten zijn keuze. Eenmaal toen de Ambulance er was bleek het te gaan om een geïrriteerde muggenbult en dat dat heel normaal is.

Boxingday in Apres was een rustige avond waarin niet veel bijzonders gebeurde we serveerde gewoon hetzelfde menu als we anders ook doen alleen was het nu drukker dan anders. Een zeer goeie en leuke avond beleefd. Alleen beetje raar dat ik helemaal geen Kerstgevoel heb gehad hier terwijl er toch wel veel dingen met kerst werden gedaan. Maar denk dat het toch meer voor mij was dat ik de koud uit Nederland miste ervan. Maar kan nu wel zeggen dat ik Kerst in Australie ook heb meegemaakt. (tick in the box).

27 december was weer een doodnormale dag bij Apres waarin gewoon locals en toeristen allemaal langs kwamen voor kerst en het net leek of kerst helemaal niks was. Zo snel gaat het alweer voorbij voor hun. Gerben kwam naar me toe ook of ik de volgende ochtend om 9 uur s’ochtends wou beginnen om alle kerstversiering weg te willen halen. En dat ik van 4 tot 6 dan even 2 uurtjes vrij was en dan om 6 uur weer kon beginnen. Ja natuurlijk wil ik dat wel doen extra uren extra geld. Don’t ask just tell me I do it. S’avonds was ik ook redelijk vroeg klaar (22:30) omdat ik de volgende ochtend om 09:00 weer moest beginnen. Dus hup naar huis filmpje kijken en me bedje in.

Volgende ochtend wakker worden om 08:00 en hup naar het werk. Sta ik daar gewoon met 30 graden kerstversiering weg te halen. Man man man wat heb ik lopen zweten niet normaal. Maar weet waarvoor ik het doe en daar ging het me om. Eenmaal om 14:00 alles ingeladen te hebben in Gerbens auto. Kon ik met de Auto alles weg brengen naar Clifton Beach toe. Eenmaal alles uitgeladen even sneaky langs de Coles gel halen en even Redbull. Want was aardig moe en verrot. Maar even nog 2 uurtjes doorzetten en ik was klaar. Dus om 16:00 was ik ook blij dat ik weg kon hup me bed in 2 uurtjes slapen en s’avonds nog even 5 uurtjes knallen. Na die dag was ik ook helemaal kapot.

Zaterdag en zondag waren 2 dagen voor me waarin we gingen voorbereiden voor Oud & Nieuw. En ja ik was er zelf niet echt mee bezig omdat dat niet mijn taak is. Kreeg ik van Jen en Gerben verantwoording over de bar voor het weekend omdat hun het te druk hadden met voorbereidingen van oud en nieuw en Adam al het restaurant moest doen. Dus was ik van Restaurant na Bar toe geplaatst ook leuk om te doen. Maar in de Bar staat Ryan al een zeer ervaren bartender die je niks hoeft te leren en uit te leggen. Dus ik liet hem alles maar doen. En kon ik mooi dingen van hem leren wat voor mijn ontwikkeling ook weer veel beter is. Weer een ervaring en les wijzer en dat is toch wel wat ik voornamelijk wil bereiken hier steeds.

Een leuk gezellig en drukke week met kerst met veel lol en veel druk maar wel super. Ik kan wel met trots zeggen dat ik blij ben dat ik dit heb mee mogen maken en dat ik hier met een goed gevoel op kan terug kijken. Maar wist dat dit nog maar het begin was want de volgende week zou het hel worden met oud en nieuw want dan is het rammen geblazen met werken. En dat word me ook vaak genoeg verteld want ik zou 1 van de langste shiften gaan krijgen was al bekend gemaakt. En ook omdat ik ernaar vroeg dus ja ik heb er geen problemen mee ik doe het zo.

“Hard work never killed anybody”

Me kerstverslag is een feit nog 1 verslag en we zitten in 2013 alweer. Tijd gaat snel dat ik hier alweer me 9de maand in Australië zo in ga. Vanaf vandaag 16-01-2013 is het nog 11 dagen en dan Vlieg ik na Melbourne toe voor me nieuwe avondturen. Maar tot die tijd nog even lekker hard knallen.

Cheers Matés

• 16 Januari 2013 - 07:45

De Oudjes:

Hoi Tom, weer een mooi verhaal, je kunt altijd zeggen ik heb kerst gevierd in de zomer Down Under, veel zouden dat wel willen. Hier is het op dit moment -6 graden, dus geniet maar lekker daar. Wij wensen je nog een paar weken plezier toe in Palm Cove, want daarna beginnen de avonturen weer, Melbourne Adelaide en Alice springs.
    Veel plezier nog, koop niet te veel spullen want je moet alles meeslepen.

Dikke knuffel , safe trip

• 16 Januari 2013 - 12:10

Fam. Van Dijk Zaandam:

Hoi Tom,

Weer hele leuke verhalen, nog een gelukkig nieuw jaar,(beetje laat, maar beter te laat dan nooit)
    Heb je daar last van branden? of ben je er ver vanaf.

en doe ajb heel erg voorzichtig.

Dick, Monica, Sabrina en Dicky

• 17 Januari 2013 - 12:19

Gerben En Linda:

He broertje,

Wat een mooi verhaal weer. Je hebt een keer kerst en oud en nieuw gevierd in de zomer en dat kunnen niet veel mensen zeggen.
    Geniet er nog even lekker van, want voor je het weet is het weer voorbij.

Liefs Gerben en Linda

• 21 Januari 2013 - 22:56

Huib En Alie:

Hallo Tom.
    Je hebt lange tijd niets meer van ons gehoord, maar dat was wegens omstandigheden. Ik heb 8 weken in het ziekenhuis gelegen, maar ben nu weer thuis. Je oom Huib is nu officieel met pré-pensioen vanaf 1 januari. Hij leest heel veel boeken op z'n tablet en ik zei tegen hem: je bent zo druk als wat, hoe heb je ooit tijd gehad om te werken? Vannacht en vandaag is er erg veel sneeuw gevallen en het is erg koud. Jij zit lekker in de zon en je ouders over een paar dagen ook.
    We hebben je verslag gelezen, dus nu zit je in Melbourne. We vinden het ontzettend leuk voor je hoor. Geniet er maar van. Doe voorzichtig en nog veel plezier. Hartelijke groet van Huib en Alie.